To Kρεμλίνο διαμήνυσε πως η Ρωσία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά παρά μόνο αν υπάρξει απειλή για τη χώρα και όχι ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. 

Ειδικότερα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ μιλώντας στην εκπομπή Newshour του αμερικανικού δικτύου PBS, προσπάθησε να κατεβάσει τους τόνους έπειτα από τις δηλώσεις υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων, δηλώνοντας ότι «οποιαδήποτε έκβαση της επιχείρησης [στην Ουκρανία], φυσικά, δεν είναι λόγος χρήσης πυρηνικού όπλου. Έχουμε ένα δόγμα ασφαλείας, που ορίζει πολύ ξεκάθαρα ότι μόνον αν υπάρξει απειλή για την ύπαρξη του κράτους στη χώρα μας μπορούμε και θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα για να εξαλείψουμε την απειλή για την ύπαρξη της χώρας μας». 

Σε σχέση με τα σχόλια που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν που αποκάλεσε τον Πούτιν «χασάπη» και τόνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν πρέπει να παραμείνει άλλο στην εξουσία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τα χαρακτήρισε «λίαν ανησυχητικά». «Είναι μια προσωπική προσβολή», είπε. «Φυσικά, είναι εντελώς απαράδεκτο. Δεν θα αποφασίσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ ποιος θα είναι ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας». 

Παράλληλα, ο Πεσκόφ διέψευσε πως ο ρωσικός στρατός δεν στοχοθέτησε σκόπιμα αμάχους στην Ουκρανία, παρά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς σε αστικές υποδομές, πολυκατοικίες, σπίτια, σχολεία, νοσοκομεία, θέατρα και τους θανάτους αμάχων και τη μαζική έξοδο προσφύγων από τη χώρα. «Δεν βομβαρδίζουν σπίτια. Δεν βομβαρδίζουν διαμερίσματα. Δεν χτυπούν αστικούς στόχους. Βομβαρδίζουν στοχοθετώντας στρατιωτικές υποδομές», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. 

Οι ΗΠΑ δήλωσαν επισήμως την περασμένη εβδομάδα ότι οι ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, ενώ το ΔΠΔ στη Χάγη ξεκίνησε μια έρευνα για την εισβολή.