Οι προθέσεις της Ρωσίας όχι μόνο αμφισβητούνται αλλά αξιωματούχοι της Δύσης παρουσιάζουν και ντοκουμέντα ότι όχι μόνο δεν έκανε παύση των επιθέσεων, αλλά εξακολουθεί να βομβαρδίσει πόλεις στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, σε πολλές πυραυλικές επιθέσεις, σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, στην περιοχή Χμελνίτσκι προχώρησαν οι Ρώσοι.

Παρά τις δηλώσεις της Ρωσίας μετά το τέλος του πέμπτου γύρου των διαπραγματεύσεων ότι μειώνει δραστικά τις επιχειρήσεις σε Κίεβο και Τσρνίγκιφ η εικόνα είναι τελείως διαφορετική.

 Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες λένε ότι μπορεί να είναι αλήθεια αλλά υπάρχουν προειδοποιήσεις για αυξημένες επιθέσεις στα ανατολικά και στα νότια.

 «Δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε από τις πρόσφατες δηλώσεις του Κρεμλίνου ότι ξαφνικά θα μειώσει τις στρατιωτικές επιθέσεις κοντά στο Κίεβο» δήλωσε ο πρώην εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι.

 Πολυώροφο κτήριο χτυπήθηκε στο Ντονέτσκ. Αυτή τη φορά οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς για την επίθεση.

 Το προάστιο του Κιέβου Ιρπιν μοιάζει με πόλη φάντασμα. Σπίτια εγκαταλελειμμένα, κτίρια καμένα και κατεστραμμένα και πτώματα στους δρόμους. Τίποτα δε θυμίζει ότι εδώ υπήρχε μία παιδική χαρά. Οι Ουκρανοί στρατιώτες κάνουν αισθητή την παρουσία τους για να δείξουν ότι είναι πλέον κυρίαρχοι της πόλης.

 «Μάχομαι για τη γη μου.Ξέρεις, όπου και να πάω γυρίζω πάντα σπίτι και έχω αυτό το συναίσθημα.Είμαι σπίτι τώρα» δηλώνει Ουκρανός στρατιώτης.

  Θρίλερ με το φυσικό αέριο

Μερική «υποχώρηση» φαίνεται να κάνει η Μόσχα λίγο πριν την λήξη του τελεσιγράφου που είχε θέσει στις αγορές για πληρωμές με ρούβλια λέγοντας η απαίτηση δεν είναι άμεση.

 Λίγες ώρες νωρίτερα η Γερμανία είχε ενεργοποιήσει το πρώτο επίπεδο σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την διαχείριση της προμήθειας φυσικού αερίου.

 «Για να είμαστε προετοιμασμένοι, κηρύξαμε προειδοποίηση βάση των κανονισμών για το φυσικό αέριο. Είναι το πρώτο από τα 3 στάδια προειδοποίησης» αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Ρόμπερτ Χάμπεκ.