Συνεχίζουν οι ρώσικες στρατιωτικές δυνάμεις να σφυροκοπούν τα ουκρανικά εδάφη. Τρεις πύραυλοι έπληξαν την Παρασκευή κατοικημένη περιοχή κοντά στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας, σύμφωνα τον κυβερνήτη Μαξίμ Μαρτσένκο.

«Ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση με τρεις πυραύλους εναντίον ενός οικισμού», δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο κυβερνήτης, ο οποίος αναφέρει ότι υπάρχουν θύματα από την επίθεση, αλλά δεν κάνει εκτίμηση για τον αριθμό των θυμάτων.

Ειδικότερα, τρεις πύραυλοι Iskander που εκτοξεύτηκαν από την προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας έπληξαν έναν οικισμό στην περιοχή της Οδησσού, σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής.

Η Ρωσία, πάντως, έχει αρνηθεί επανειλημμένως πως εξαπολύει επιθέσεις κατά αμάχων στην Ουκρανία.

Εκτός ρωσικών στόχων η Οδησσός τις τελευταίες 10 ημέρες

Η Οδησσός δεν έχει περιληφθεί στις αναφορές για ρωσικούς βομβαρδισμούς εδώ και 10 περίπου ημέρες. Συγκεκριμένα, ήταν 21 Μαρτίου και 26η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, όταν οι Αρχές της πόλης γνωστοποίησαν πως δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας που βρίσκονταν στη Μαύρη Θάλασσα βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές στα περίχωρα της Οδησσού.

Οι αναφορές έκαναν λόγο για χτυπήματα σε κτίρια της περιοχής, με το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας να πολιορκεί την Οδησσό επί αρκετές ημέρες, καθώς πρόκειται για σημείο ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας για τη Μόσχα. Η Οδησσός είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ουκρανίας, με περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Παράλληλα, μερικές ώρες νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι την Κυριακή 20 Μαρτίου, καταγράφηκε αυξημένη δραστηριότητα ρωσικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο λιμάνι της Οδησσού. Αυτό υποστήριξε ο αξιωματικός των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Μαξίμ Μαρτσένκο, στην εφημερίδα «Ukrayinska Pravda», τονίζοντας ωστόσο: «Επικρατεί ηρεμία πάντως, δεν έγιναν επιθέσεις».

Η αντιαεροπορική άμυνα άνοιξε πυρ εναντίον των εχθρικών UAVs και «μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ορισμένα καταρρίφθηκαν», πρόσθεσε.