Η συγκεκριμένη κωμόπολη βρίσκεται έξω από το Κίεβο, ενώ κάλεσε την ομάδα των κρατών G7 να προχωρήσει στην επιβολή νέων «καταστροφικών» κυρώσεων κατά της Μόσχας.

«Συνεχίζουμε να ψάχνουμε και να συλλέγουμε πτώματα, αλλά ο αριθμός έχει ήδη αυξηθεί σε εκατοντάδες. Πτώματα βρίσκονται στους δρόμους. Σκότωσαν αμάχους όταν αυτοί έμεναν στην πόλη και καθώς προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν αυτά τα χωριά και τους δρόμους» σύμφωνα με ανάρτηση του Κούλεμπα στο Twitter, που επικαλείται το υπουργείο του.

Η Ρωσία δεν έχει μέχρι τώρα σχολιάσει δημόσια τους ισχυρισμούς αυτούς. Η Μόσχα έχει προηγουμένως αρνηθεί πολλαπλώς τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας, αναφορικά με τη στοχοποίηση αμάχων.

Η Ουκρανία απαιτεί νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι ένα πέμπτο πακέτο κυρώσεων θα πρέπει να επιβληθεί κατά της Ρωσίας, στοχοποιώντας όλες τις τράπεζες της, κλείνοντας λιμάνια για τα ρωσικά πλοία και επιβάλλοντας ένα εμπάργκο στο σύνολο του ρωσικού εμπορίου.

Ο Αντρίι Σιμπίχα αναπληρωτής διευθυντής του προεδρικού γραφείου στην Ουκρανία, τόνισε σε δηλώσεις του προς την τηλεόραση, ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να επιβληθούν, αναφορικά με την διάπραξη βιαιοτήτων από τη Ρωσία στην πόλη Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο.

Η Ρωσία δεν έχει μέχρι τώρα σχολιάσει δημόσια τις καταγγελίες. Η Μόσχα έχει προηγούμενα αρνηθεί πολλαπλώς τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας ότι έχει στοχοποιήσει αμάχους.

Σοκ από τη σφαγή στη Μπούτσα

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αποτελούν το τελευταίο φρικτό σημάδι της βάρβαρης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Τρεις από αυτούς είναι πεσμένοι δίπλα στα ποδήλατά τους μετά την τελευταία τους βόλτα, ενώ άλλοι έχουν πέσει δίπλα σε αυτοκίνητα τρυπημένα από τις με σφαίρες με θρυμματισμένα τζάμια», σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που έφτασαν στην πόλη, η οποία είναι αποκλεισμένη εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

Ένας κάτοικος της Μπούτσα είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press: «Αυτοί οι άνθρωποι απλώς περπατούσαν και (οι Ρώσοι στρατιώτες) τους πυροβόλησαν χωρίς κανένα λόγο. Στη διπλανή γειτονιά, τη Στεκόλκα, ήταν ακόμα χειρότερα. Πυροβολούσαν χωρίς καν να κάνουν ερωτήσεις».

Προσοχή: Σκληρές εικόνες

ηηηηη
ξκνννν
ξκκν
κλννννν

 

ξκκκκκκκκκκκν