Συνεχίζουν να σφυροκοπούν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις τα ουκρανικά εδάφη, δίχως τέλος. Ένα βίντεο που δείχνει τις επιπτώσεις που είχαν οι 40 ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ο πόνος να βλέπεις τι έκαναν οι κατακτητές στον λαό μας είναι βασανιστικός. Θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για κάθε έγκλημα πολέμου και για όλα τα δεινά που έφεραν στον τόπο μας».

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

«Αυτά είναι εγκλήματα πολέμου και θα αναγνωριστούν από τον κόσμο ως γενοκτονία», δήλωσε νωρίτερα ο Ζελένσκι σε έναν δρόμο της Μπούτσα όπου βρέθηκαν τα πτώματα πολλών αμάχων.

«Καθημερινά, καθώς μαχητές μας εισέρχονται και ανακτούν εδάφη, βλέπετε τι συμβαίνει», είπε σε δημοσιογράφους, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδευόμενος από Ουκρανούς στρατιώτες, σε έναν δρόμο της Μπούτσα που καταστράφηκε από τις μάχες.

Συμπλήρωσε ότι από τότε που το Κίεβο έμαθε για το μέγεθος των φερόμενων θηριωδιών των Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία, έχει γίνει πιο δύσκολο για το Κίεβο να διαπραγματευθεί με τη Ρωσία.