Από τις πλέον μεγαλύτερες θηριωδίες αποτελεί η εικόνα στην ουκρανική πόλη Μπούτσα με τα πτώματα αμάχων να κείτονται στους δρόμους. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντμίτρο Κουλέμπα χαρακτήρισε τα εγκλήματα που έχει διαπράξει η Ρωσία ως την «κορυφή του παγόβουνου».
Παράλληλα, τα όσα συνέβησαν στο προάστιο του Κιέβου έχουν φέρει διεθνή κατακραυγή με την Δύση να ετοιμάζει νέες κυρώσεις.

Μια κάτοικος της πόλης Μπούστα περιέγραψε στο Sky News τα όσα σοκαριστικά έχει βιώσει τις τελευταίες εβδομάδες με αποκορύφωμα το γεγονός πως ένας Ρώσος στρατιώτης πυροβόλησε έναν γείτονά της μπροστά στα μάτια της. Η Ιρίνα, 47 χρονών, ανέφερε ότι ο Ρώσος φώναξε τον γείτονά της επειδή βγήκε έξω από την πολυκατοικία του.

«Του ζήτησαν τα χαρτιά του. Εκείνος είπε: "Δεν έχω τα έγγραφά μου μαζί μου. Μένω στο ισόγειο και θα τα φέρω τώρα'». Η Ιρίνα είπε ότι εκείνη και ο σύζυγός της παρακολουθούσαν από το διαμέρισμά τους στην ίδια πολυκατοικία τα όσα γίνονταν. Όπως είπε, μόλις ο γείτονάς της γύρισε για να κατευθυνθεί προς το σπίτι του ώστε να φέρει τα χαρτιά του, ο Ρώσος στρατιώτης τον πυροβόλησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού. «Δεν το είδε καν να έρχεται, δεν πρόλαβε να πει κάτι», λέει η Ιρίνα που καταλήγει: «Ο σύζυγός μου και εγώ ακούσαμε έναν κρότο. Και έπεσε».

Δεν πιστεύουν στα μάτια τους

Κοιτούν χαμένοι, αναρωτιούνται τι έχει συμβεί. Προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν όσα βλέπουν μπροστά στα δακρυσμένα μάτια τους. Οι κάτοικοι της Μπούτσα που βρίσκουν ακόμα νεκρούς στα χαλάσματα και σκάβουν ομαδικούς τάφους δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Σε βίντεο του BBC φαίνονται πτώματα αμάχων που κείτονταν στο δρόμο στην πόλη Μπούτσα, ορισμένα με δεμένα τα χέρια και τα πόδια τους. Κόσμος δείχνει στους δημοσιογράφους φωτογραφίες των ανθρώπων που έχασαν.

Δείτε το βίντεο – Σκληρές εικόνες