Η «Charcoal» (σημαίνει ξυλοκάρβουνο) είναι μια ελεύθερη σκοπεύτρια του σώματος των πεζοναυτών, που έχει αναδειχθεί σε εθνική ηρωίδα κατά τη διάρκεια της αντίστασης των Ουκρανών στα ρωσικά στρατεύματα.

Αψηφώντας τον κίνδυνο, η μελαχρινή Ουκρανή πολεμάει στην πρώτη γραμμή του μετώπου στέλνοντας μήνυμα γενναιότητας και αποφασιστικότητας στον αγωνιζόμενο ουκρανικό λαό.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», η Charcoal στέλνει το εξής μήνυμα: «Πρέπει να νικήσουμε αυτά τα ορκ», δήλωσε αναφερόμενη στους Ρώσους εισβολείς.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Sun», η θαρραλέα Ουκρανή εντάχθηκε στο σώμα των πεζοναυτών της χώρας το 2017.

Έχει πολεμήσει τους φιλορώσους αυτονομιστές στην επαρχία Ντονμπάς, και στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.

Τον περασμένο Ιανουάριο αποφάσισε να αποχωρήσει από τον ουκρανικό στρατό, ωστόσο, στις 24 Φεβρουαρίου, μόλις ξεκίνησε ο πόλεμος του Πούτιν στην πατρίδα της, κατατάχθηκε εκ νέου και μπήκε δυναμικά στη μάχη.

Η μελαχρινή Ουκρανή έχει γίνει πλέον σύμβολο της γενναίας ουκρανικής αντίστασης ενάντια στους Ρώσους εισβολείς.

Εκτός από το να πολεμά τον εχθρό, προσπαθεί να εμψυχώνει το ουκρανικό στράτευμα.



Αναφερόμενη στους Ρώσους στρατιώτες, η ελεύθερη σκοπευτής έχει δηλώσει επανειλημμένως: «Πρέπει να τους πετάξουμε όλους έξω. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ανθρώπινα όντα. Ακόμα και οι φασίστες δεν ήταν τόσο άθλιοι όσο αυτά τα ορκ. Πρέπει να τους νικήσουμε».

Oι Ουκρανοί την συγκρίνουν με την «Κυρία Θάνατο», όπως έμεινε στην Ιστορία η Λουντμίλα Παβλιτσένκο. Πρόκειται για την Ουκρανή ηρωίδα του σοβιετικού στρατού στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που φέρεται να σκότωσε 309 Ναζί. Η Παβλιτσένκο θεωρείται η πιο επιτυχημένη ελεύθερη σκοπευτής όλων των εποχών, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «The Sun».