Στη βουλή της Φινλανδίας μίλησε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος δήλωσε ότι πρέπει να επιβληθεί ένα «κοκτέιλ κυρώσεων» στη Ρωσία, όπως αυτό μιας «βόμβας μολότοφ».

«Χρειαζόμαστε τα όπλα που έχουν οι εταίροι σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χρειαζόμαστε πραγματικά αποτελεσματικές ισχυρές κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ένα κοκτέιλ κυρώσεων που θα θυμίζει... μολότοφ», είπε ο Ζελένσκι.

«Δεν μπορούμε να περιοριστούμε σε μια "μερική" απάντηση στην απειλή της Ρωσίας για την Ευρώπη και τον δημοκρατικό κόσμο, γιατί η ελευθερία δεν θα επιβιώσει εάν αφήσουμε ανοικτούς τους διαύλους που τροφοδοτούν την τυραννία», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Παράλληλα, ζήτησε την αποχώρηση εταιρειών από τη ρωσική αγορά, την επιβολή εμπάργκο πετρελαίου και την απομόνωση των ρωσικών τραπεζών από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

«Ο κόσμος γνωρίζει τις μορφές για το πώς να το κάνει. Και αν η Ευρώπη δεν θέλει να διακόψει τις προμήθειες τώρα, δεν είναι έτοιμη - αν και αυτό είναι αναπόφευκτο - το πρώτο βήμα είναι να εφαρμοστεί ένα σχέδιο για τον περιορισμό της ροής χρημάτων Για το πετρέλαιο στη Ρωσία. Αφήστε αυτά τα χρήματα να συσσωρευτούν σε ειδικούς λογαριασμούς χωρίς την πρόσβαση της Ρωσίας σε αυτά» ανέφερε ο Ζελένσκι.

Ζελένσκι για μακελειό στο Κραματόρσκ: Οι απάνθρωποι Ρώσοι δεν εγκαταλείπουν τις μεθόδους τους

Την επίθεση - μακελειό στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 30 αμάχους ενώ υπάρχουν αναφορές για 100 τραυματίες, κατήγγειλε με δήλωσή του ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

«Χωρίς να έχουν τη δύναμη και το θάρρος να μας αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης, καταστρέφουν κυνικά τον άμαχο πληθυσμό» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Ουκρανός πρόεδρος.

10
11
12

«Οι εισβολείς χτύπησαν με πύραυλο Tochka-u στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, όπου χιλιάδες άμαχοι, ειρηνικοί Ουκρανοί περίμεναν για την εκκένωση... Περίπου 30 σκοτώθηκαν και 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν, με τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους να ποικίλει. Αστυνομία και διασώστες βρίσκονται ήδη στο σημείο», έγραψε ο Ζελένσκι.



«Οι απανθρωποι Ρώσοι δεν εγκαταλείπουν τις μεθόδους τους. Χωρίς να έχουν τη δύναμη και το θάρρος να μας αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης, καταστρέφουν κυνικά τον άμαχο πληθυσμό. Αυτό είναι κακό που δεν έχει όρια. Και αν δεν τιμωρηθούν, αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.