Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι κατέστρεψαν αποθήκη πυρομαχικών των Ρώσων στο Λουχάνσκ.

Το CNN έχει εντοπίσει ένα βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φαίνεται να δείχνουν τα επακόλουθα της επίθεσης στην αποθήκη πυρομαχικών.

Xθες, τη Δευτέρα, ο Σερχίι Χαιντάι, που είναι επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Λουχάνσκ, δήλωσε σε ανάρτηση του στο Facebook, ότι οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέστρεψαν μία ρωσική αποθήκη πυρομαχικών κοντά σε ρωσικό οικισμό στο Λουχάνσκ.













Παράλληλα, σε ένα βίντεο που μοίρασε το ρωσικό κρατικό μέσο ενημέρωσης Ria Novosti, ο αξιωματικός της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ (LPR) Ρομάν Ιβάνοφ, δήλωσε ότι τα ουκρανικά πλήγματα στο Νοβοαϊντάρ «κατέστρεψαν περισσότερα από 20 σπίτια, μαζί με μία αποθήκη γεμάτη με χημικά λιπάσματα».

Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Λουχάνσκ, Σερχίι Χαιντάι διέψευσε τους ρωσικούς ισχυρισμούς, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στόχευσαν κτίρια που διέμεναν κάτοικοι, στο Νοβοαϊντάρ.













Στο βίντεο, όπως αναφέρει το CNN, φαίνονται καμένα βλήματα και ρουκέτες διάσπαρτα σε όλο το έδαφος και συντρίμμια από τις εκρήξεις, ενώ στο βάθος εντοπίζεται ένα κατάστημα με γεωργικό εξοπλισμό, στην περιοχή του Λουχάνσκ.