Κάθε Ουκρανός είναι στόχος των Ρώσων. Αυτό είπε, μιλώντας στο CNN η Ολένα Ζελένσκα, σύζυγος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Εάν κοιτάξετε προσεκτικά, τότε θα καταλάβετε ότι κάθε Ουκρανός είναι στόχος για τους Ρώσους: κάθε γυναίκα, κάθε παιδί», δήλωσε η πρώτη κυρία της Ουκρανίας σε συνέντευξη που έδωσε στη δημοσιογράφος του CNN Κριστιάν Αμαμπούρ, όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Από την αρχή της ευρείας κλίμακας εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, όχι μόνο η οικογένεια του Προέδρου, αλλά κάθε Ουκρανός έγινε στόχος τους», σημείωσε η σύζυγός του Ουκρανού προέδρου Ολένα Ζελένσκα.

Σύμφωνα με τη σύζυγο του προέδρου, οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν πρόσφατα από ρωσικό πύραυλο κατά την απομάκρυνση τους, στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κρεματόρσκ, δεν ήταν μέλη της οικογένειας του προέδρου, ήταν απλοί Ουκρανοί πολίτες.

«Στόχος για τον εχθρό της Ουκρανίας είμαστε όλοι μας»

«Επομένως, υπ' αριθμόν ένας στόχος για τον εχθρό είμαστε όλοι μας», ανέφερε η Ολένα, σημειώνοντας ότι για την Ουκρανία σήμερα το κύριο είναι να μας ακούσει και να μας δει όλος ο κόσμος.

«Είναι σημαντικό να μην γίνει ο πόλεμος συνήθεια και τα θύματα μας να μην γίνουν στατιστικά στοιχεία. Για αυτό και επικοινωνώ με τον κόσμο μέσω των ΜΜΕ», δήλωσε η ίδια. Στις 8 Απρίλιου ο σιδηροδρομικός σταθμός στην πόλη Κραματόρσκ, από τον οποίο καθημερινά αναχωρούν άνθρωποι που εγκαταλείπουν την περιοχή, επλήγη από πύραυλο του ρωσικού στρατού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 57 άνθρωποι και να τραυματισθούν 109.