Με τον Εμανουέλ Μακρόν να προσπαθεί να αποδομήσει το πρόγραμμα της σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς και με την Μαρίν Λεπέν να έχει εν αγνοία της την στήριξη των συνωμοσιολόγων και των αρνητών του κοροναϊού, συνεχίζεται η μονομαχία στα επιτελεία των δύο υποψηφίων του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Parisien», συνωμοσιολόγοι και αρνητές του κοροναϊού έχουν ξεκινήσει δυναμικά διαδικτυακή εκστρατεία υπέρ της Λεπέν. Δυσανασχετώντας με τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, το στρατόπεδο των ακτιβιστών κατά των εμβολίων, καλεί τους Γάλλους μέσω των social media, να εμπιστευτούν την επικεφαλής του κόμματος «Εθνικού Συναγερμού».

Την ίδια ώρα, εννέα ημέρες προτού στηθεί η κάλπη για τον δεύτερο γύρο, ο Εμανουέλ Μακρόν παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στο γαλλικό δίκτυο «franceinfo» ενώ η κόρη του πατριάρχη της γαλλικής Ακροδεξιάς στο «RMC- BFMTV».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro», σε ότι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Λεπέν ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας προβάλλοντας το ακόλουθο επιχείρημα: «Υπάρχουν 400.000 περισσότεροι φτωχοί από την έναρξη της πενταετούς θητείας του Εμανουέλ Μακρόν», τόνισε η Λεπέν και πρόσθεσε: «Αρνούμαι ότι πρέπει να επιβληθούν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας που θα είχαν αντίκτυπο στην αγοραστική δύναμη των Γάλλων». Σε ότι αφορά πάντως τις θηριωδίες των Ρώσων στην Μπούτσα της Ουκρανίας, τόνισε ότι «αυτά σαφώς εγκλήματα πολέμου».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος, τόνισε στο «franceinfo» ότι εφόσον παραμείνει στο Ελιζέ, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σε αφορά τη μαντίλα. Αυτό ήταν σπόντα για τη Λεπέν που έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να απαγορεύσει τη μουσουλμανική μαντίλα σε δημόσιους χώρους και να τιμωρεί με «πρόστιμο» τους παραβάτες. «Με εμένα, δεν θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής στη μαντίλα», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Στο μεταξύ χθες, ο Σοσιαλδημοκράτης Φρανσουά Ολάντ έγινε ο δεύτερος πρώην πρόεδρος της Γαλλίας που καλεί τους Γάλλους πολίτες να ψηφίσουν τον Μακρόν στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί ο κεντροδεξιός Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έσπευσε σχεδόν αμέσως από τις πρώτες ώρες μετά τον πρώτο γύρο (10 Απριλίου) να δηλώσει δημοσίως την υποστήριξή του στον Μακρόν, ζητώντας από τους Γάλλους να του ανανεώσουν τη θητεία του στο Ελιζέ.