Ένας πληροφοριοδότης που συνεργάζεται με Ιταλούς ερευνητές αποκάλυψε πως ο συνεργάτης του Ιρλανδού μαφιόζου Kinahan, Raffaele Imperiale, προτιμούσε να εισάγει κολομβιανή κοκαΐνη σε αντίθεση με την ποικιλία της Βολιβίας, καθώς ήταν ισχυρότερη και συνεπώς «καλή για τους εξαρτημένους».

Αυτή η δήλωση αποδίδεται στον πρώην μαφιόζο και μετανοημένο σήμερα συνεργάτη της Ιταλικής δικαιοσύνης, Gennaro Carra, ο οποίος αποκάλυψε πως ο ναρκέμπορας Imperiale είχε πλοία «με κοντέινερ» που σταματούσαν πρώτα στην Ισπανία πριν φτάσουν στον τελικό τους προορισμό στην Ολλανδία.

n1
Στη φωτογραφία ο πληροφοριοδότης της Ιταλικής δικαιοσύνης Gennaro Carra. Φωτογραφία: Chronache della Campania https://www.cronachedellacampania.it/2022/01/gennaro-carra-assolto/

Από εκεί, φορτηγά εισαγωγών-εξαγωγών μετέφεραν τα ναρκωτικά στην αγορά των λουλουδιών της Πομπηίας.

Η επιχείρηση που οργάνωσε ο ναρκέμπορας Imperiale περιγράφεται ως «μια δομή με βαθιές προεκτάσεις σε διεθνές και παγκόσμιο επίπεδο».

Αυτές οι αποκαλύψεις αποτελούν έναν από τους πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκαν οι τελευταίες κατηγορίες εναντίον του Imperiale και του εγκληματία συνεργάτη του Marrio Cerrone.

O Imperiale είχε διαφύγει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου ζούσε μέσα στην πολυτέλεια και από εκεί διηύθυνε την εγκληματική του «αυτοκρατορία» που πλημμύριζε την Ευρώπη με κοκαΐνη.

n2
Η προεδρική σουίτα του Burj al Arab στην οποία έμεινε ο ναρκέμπορας Raffaele Imperiale. Πηγή: STYLO24 https://www.stylo24.it/raffaele-imperiale-hotel-dubai/

Ο ναπολιτάνος ναρκέμπορας της Καμόρα και νούμερο δύο στη λίστα των πλέον καταζητούμενων Ιταλών φυγάδων[1] συνελήφθη τελικά στο Ντουμπάι τον περασμένο Αύγουστο ύστερα από αίτημα της Ιταλίας. Παρέμεινε εκεί μέχρι την 25η Μαρτίου του 2022[2] καθώς εκκρεμούσαν δύο αιτήματα για έκδοσή του στην Ιταλία τα οποία όμως είχαν προηγουμένως απορριφθεί από τα ΗΑΕ.

narkemporas-raffaele-imperiale-sillipsi-dubai
Στη φωτογραφία ο ναρκέμπορας Raffaele Imperiale που συνελήφθη στην πολυτελή βίλα του στο Ντουμπάι.

Ύστερα όμως από την επίσκεψη στο Ντουμπάι τον περασμένο Ιανουάριο της υπουργού δικαιοσύνης, Marta Cartabia, η οποία για τρίτη φορά ζήτησε την έκδοση του ναπολιτάνου μαφιόζου[3], ο ναρκέμπορας επέστρεψε στην Ιταλία όπου αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες που σχετίζονται με τη διακίνηση κοκαΐνης.

Ο Carra έδωσε μια μακρά και λεπτομερή κατάθεση τον περασμένο Μάιο στην οποία αποκάλυπτε πως ο Imperiale είχε δηλώσει ότι είχε άμεσες σχέσεις με την Νότια Αμερική και πάνω από όλα με την Κολομβία.

Ο Carra παρείχε στους ανακριτές της Ναπολιτάνικης DDA όλες τις πληροφορίες που είχε στην κατοχή του σχετικά με την πολλών εκατομμυρίων επιχείρηση που είχε οργανώσει ο ναρκέμπορας «βασιλιάς της κοκαΐνης».

n4
Στη φωτογραφία η Ιταλίδα υπουργός δικαιοσύνης, Marta Cartabia, η οποία μετέβη στα ΗΑΕ για να ζητήσει την έκδοση του ναρκέμπορα Raffaele Imperiale. Φωτογραφία: Corriere della Sera https://www.corriere.it/politica/elezioni-presidente-repubblica-2022/notizie/marta-cartabia-chi-e-5ad487e2-8070-11ec-9fac-a85f17701932.shtml

Ακόμη, είπε πως ο Imperiale άλλαξε το σύστημα πολλές φορές για να αποφύγει τον εντοπισμό και τη σύλληψή του από τις διωκτικές αρχές.

Ο ναρκέμπορας διατηρούσε σπίτια στα οποία φυλασσόταν η κοκαΐνη από άτομα που εμπιστευόταν και οι οποίοι την μετακινούσαν συνεχώς. Είχαν σπίτια «παντού», στα οποία ήταν κρυμμένα ναρκωτικά αλλά και όπλα.

«Ωστόσο, ο μετανοημένος Carra παραδέχτηκε ότι δεν είχε δει τον Imperiale  εδώ και πολύ καιρό», αναφέρει μια έκθεση.

[1] Πηγή: Euractiv https://www.euractiv.com/section/politics/short_news/italian-justice-minister-requests-uae-extradite-dangerous-mafia-fugitive/

[2] Πηγή: Euractiv https://www.euractiv.com/section/politics/short_news/italian-justice-minister-requests-uae-extradite-dangerous-mafia-fugitive/

[3] πηγή: Il Post https://www.ilpost.it/2022/03/27/raffaele-imperiale-estradato/

Πηγή άρθρου: Neil Fetherstonhaugh, Sunday World https://www.sundayworld.com/crime/world-crime/informer-reveals-how-kinahan-mafia-associate-raffaele-imperiale-imported-cocaine-on-ships-40955687.html