Ένα βίντεο του Ουκρανού βουλευτή και επιχειρηματία Βίκτορ Μεντβεντσούκ, προσώπου από το στενό περιβάλλον του Βλαντιμίρ Πούτιν που συνελήφθη πρόσφατα, δημοσίευσαν σήμερα οι ουκρανιές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ειδικότερα, ο Μεντβεντσούκ ζητά να τον ανταλλάξουν με στρατιώτες και αμάχους από τη Μαριούπολη. «Θέλω να απευθυνθώ στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με το αίτημα να με ανταλλάξουν από την ουκρανική πλευρά με τους υπερασπιστές της Μαριούπολης και των κατοίκων της», δήλωσε ο Μεντβεντσούκ σε αυτό το σύντομο βίντεο που δεν φέρει ημερομηνία, στο οποίο είναι ντυμένος με μαύρα ρούχα και κάθεται σε ένα τραπέζι.

Θυμίζουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε προτείνει την «ανταλλαγή» του επιχειρηματίας και φιλορώσου πολιτικού με αιχμαλώτους πολέμου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

«Προτείνω στη Ρωσική Ομοσπονδία να ανταλλάξουμε αυτόν τον άνδρα με τα αγόρια μας και τα κορίτσια μας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αιχμαλωσία στη Ρωσία. (...) Είναι σημαντικό οι δυνάμεις ασφαλείας μας και οι ένοπλες δυνάμεις μας να εξετάσουν επίσης αυτή την πιθανότητα», είπε ο κ. Ζελένσκι στο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του που μεταφορτώθηκε στην πλατφόρμα Telegram.

Ο κ. Μεντβεντσούκ «να γίνει παράδειγμα για εσάς. Ακόμα κι ο πρώην ολιγάρχης δεν μπόρεσε να ξεφύγει. Χωρίς να μιλήσουμε για λιγότερο σημαντικούς εγκληματίες (...). Τους πιάσαμε όλους», πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους.