Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
Elon_Mask
Διεθνή

Έλον Μασκ: Δεν έχω καν δικό μου σπίτι – Τι είπε για την αγορά του Twitter, την Tesla και το ιδιωτικό τζετ

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στο Vanity Fair, η σύντροφος του Μασκ, η Grimes είπε ότι μερικές φορές ζούσε «κάτω από το όριο της φτώχειας»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα στον Κρις Άντερσον, επικεφαλής της διοργάνωσης των συνεδρίων TED, ο Έλον Μασκ υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «Δεν έχω καν δικό μου σπίτι αυτόν τον καιρό, κυριολεκτικά μένω σε φίλους»

Ο Έλον Μασκ τόνισε πως «Αν ταξιδεύω στην περιοχή, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της Tesla, βασικά περιφέρομαι σε υπνοδωμάτια φίλων», πρόσθεσε ο Μασκ.

Εν συνεχεία, ο Μασκ, που έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 251 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Bloomberg, απάντησε στο σχόλιο του Άντερσον ότι πολλοί αισθάνονται προσβεβλημένοι, δεδομένης της παγκόσμιας ανισότητας στον πλούτο.
Αμερικανοί γερουσιαστές, όπως η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, έχει επίσης επικρίνει δισεκατομμυριούχους όπως ο Μασκ για τη συγκριτικά χαμηλή φορολογία στους λογαριασμούς τους.

«Σίγουρα, θα ήταν πολύ προβληματικό αν έδινε δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο σε προσωπικά μου έξοδα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει», είπε ο Μασκ στον Άντερσον, προσθέτοντας ότι δεν έχει γιοτ ή δεν κάνει διακοπές, αν και είναι γνωστό πως διαθέτει ιδιωτικό τζετ.

«Δεν είναι στα ύψη η κατανάλωση που κάνω. Θέλω να πω, η μόνη εξαίρεση είναι το αεροπλάνο, αλλά αν δεν χρησιμοποιήσω το αεροπλάνο τότε θα έχω λιγότερες ώρες για να δουλέψω», είπε.
Οι φίλοι του δισεκατομμυριούχου έχουν σχολιάσει όλα αυτά τα χρόνια τις λιτές συνήθειές του.

Τον Μάιο του 2020, δημοσίευσε στο Twitter την πρόθεσή του να πουλήσει όλα τα υπάρχοντά του και ότι «δεν έχει κανένα σπίτι» στην ιδιοκτησία του.

Τον Αύγουστο του 2021, το Insider ανέφερε ότι ο Μασκ φέρεται να ζει σε ένα προκατασκευασμένο μικροσκοπικό σπίτι αξίας 50.000 δολαρίων, το οποίο νοικιάζει από τη SpaceX.

«Κάτω από το όριο της φτώχειας»

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στο Vanity Fair, η σύντροφος του Μασκ, η Grimes είπε ότι μερικές φορές ζούσε «κάτω από το όριο της φτώχειας». Αρνήθηκε ακόμα και να αγοράσει καινούριο στρώμα για το κρεβάτι όταν τρύπησε από τη δική της πλευρά, όπως είχε πει.
Επίσης, το 2015, ο συνιδρυτής και τότε διευθύνων σύμβουλος της Google, Λάρι Πέιτζ, είπε ότι μερικές φορές, όταν ο Μασκ επισκεπτόταν τη Σίλικον Βάλεϊ, έστελνε email και του έλεγε: «Δεν ξέρω πού να μείνω απόψε. Μπορώ να έρθω;»

«Στόχος» το Twitter

Η προηχογραφημένη συνέντευξη του Μασκ έρχεται μετά την ομιλία του σε συνέδριο του TED στις 15 Απριλίου, όπου και αναφέρθηκε στην απόπειρά του να εξαγοράσει το Twitter.
Ο Μασκ είπε ότι είχε ένα εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση που το Twitter απορρίψει την προσφορά των 43 δισ. δολαρίων, αλλά αρνήθηκε να μοιραστεί λεπτομέρειες.
Κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκδήλωσης, ο Μασκ είπε ότι είναι πιθανό να μην είναι σε θέση να εξαγοράσει την εταιρεία, αλλά είπε ότι θα μπορούσε «τεχνικά» να το αντέξει οικονομικά.
«Έχω επαρκή περιουσιακά στοιχεία», είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής περιουσίας του Μασκ συνδέεται με το μερίδιό του στην Tesla.