Για το κρίσιμο αποψινό ντιμπέιτ ετοιμάζονται πυρετωδώς οι Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν, με το βλέμμα στραμμένο στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, τέσσερα 24ωρα πριν τον β΄γύρο (24 Απριλίου) των γαλλικών εκλογών που θα κρίνει ποιος θα είναι ο πρόεδρος της χώρας την επόμενη πενταετία.

Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, ο Μακρόν θα προσπαθήσει απόψε να «κερδίσει» τους αριστερούς ψηφοφόρους. Τα ΜΜΕ στο Παρίσι αναφέρουν ότι ο νυν πρόεδρος αναμένεται να παρουσιάσει τη Λεπέν ως επικίνδυνη εξτρεμίστρια, την οποία οι Γάλλοι δεν μπορούν να εμπιστευτούν όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική, ειδικά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τα σχόλιά της στο παρελθόν υπέρ του Πούτιν.

Η τελευταία ευκαιρία

Στον αντίποδα, για τη Λεπέν γράφεται στη Γαλλία ότι το debate αποτελεί την ύστατη ευκαιρία της για να καλύψει το χαμένο έδαφος, σύμφωνα τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων. Θα προσπαθήσει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι έχει μετριάσει τις αντιμεταναστευτικές ακροδεξιές πολιτικές του «Εθνικού Συναγερμού», το οποίο θα παρουσιάσει ότι έχει μετατραπεί σε κόμμα εξουσίας.

Να σημειωθεί ότι ορισμένα γκάλοπ δίνουν προβάδισμα έως και 12 ποσοστιαίων μονάδων στον Μακρόν, ενώ ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων του Politico τον εμφανίζει να επικρατεί με 54% έναντι 46% της ακροδεξιάς αντιπάλου του.