Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε πως η Ρωσία παρέδωσε στην Ουκρανία σχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας όπου παρουσιάζει τις αξιώσεις της για τον τερματισμό του πολέμου.

«Η μπάλα είναι στο γήπεδό τους. Περιμένουμε μια απάντηση», δήλωσε ο Πεσκόφ σημειώνοντας ότι περιλαμβάνει απολύτως σαφείς διατυπώσεις το σχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας που παρέδωσε η Ρωσία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, οι οποίες όμως έχουν σημειώσει πενιχρή πρόοδο, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να μιλά την περασμένη εβδομάδα για «αδιέξοδο» στις συνομιλίες.

Ο Πεσκόφ κατηγόρησε για μία ακόμη φορά το Κίεβο ότι απομακρύνεται από τα συμφωνηθέντα σημεία, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τις διαπραγματεύσεις υποστηρίζοντας ότι «οι Ουκρανοί δεν δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση να εντείνουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».

Η Ρωσία λέει ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στην ομάδα των Ουκρανών διαπραγματευτών, με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, να κατηγορεί το Κίεβο ότι έχει μετατρέψει σε «τσίρκο» τις συνομιλίες και ότι αλλάζει θέσεις «για να εκτρέψει την προσοχή».