Παρατείνεται το σκληρό lockdown στην Σανγκάη, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι αρχές της περιοχής, διαψεύδοντας κάθε ελπίδα για χαλάρωση των μέτρων.

Συγκεκριμένα, σε ισχύ θα μείνουν τα μέτρα ακόμη και σε περιοχές που εκμηδένισαν τη μετάδοση του κοροναϊού. Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση εληφθη μετά την απρόσμενη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων εκτός των περιοχών καραντίνας.

Αξιωματούχος αξιωματούχος στην Τσονγκμίνγκ, μια νησιωτική περιοχή της Σανγκάης, δήλωσε ότι οι περισσότεροι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ, αν και έχουν καταγραφεί μηδενικά περιστατικά εκτός των περιοχών καραντίνας και το 90% των 640.000 κατοίκων περίπου επιτρέπεται, θεωρητικά, να βγουν από τα σπίτια τους, μιλώντας σε δημοσιογραφική ενημέρωση.

Τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά, τα οχήματα δε μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς έγκριση στους δρόμους, ενώ μόνο ένα άτομο από κάθε νοικοκυριό επιτρέπεται να βγαίνει εκτός σπιτιού κάθε μέρα σε ορισμένα σημεία του Τσονγκμίνγκ, δήλωσε ο ίδιος.


Απόγνωση στο Τζινγκάν

Παράλληλα, στην περιοχή του Τζινγκάν που μένουν σχεδόν 1 εκατ. άνθρωποι, δεν έχουν δυνατότητα να απομακρύνονται από τα συγκροτήματα κατοικιών τους, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μεγάλων συναθροίσεων.

Οι κάτοικοι, που νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πίστεψαν ότι η ζωή τους ίσως αρχίζει να ανακτά τους κανονικούς της ρυθμούς, εμφανίζονται ολοένα και πιο απογοητευμένοι. «Δεν έχω πλέον τη δύναμη να παραπονεθώ για τα μέτρα που αλλάζουν από τη μία ημέρα στην άλλη», έγραψε κάτοικος του Τζινγκάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Και αυτό δεν είναι καν ένα πρόβλημα που αξίζει να αναφερθεί, δεδομένων των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Σανγκάη».