Ένα συγκλονιστικό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδίκτυου, το οποίο δείχνει παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο στη Σανγκάη, φορώντας στολή προστασίας.

Τελευταία, βγαίνουν στη δημοσιότητα όλο και περισσότερες πρακτικές που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της χώρας για να περιορίσει την έξαρση του κοροναϊού στη Σανγκάη, αλλά οι εικόνες δεν παύουν να προκαλούν σοκ.

Τώρα, στα social media και σε ΜΜΕ κυκλοφορεί ένα βίντεο, το οποίο φέρεται να δείχνει μικρά παιδιά να φορούν πλήρες σετ προστασίας και να πηγαίνουν στο σχολείο με τις τσάντες τους, ενώ φαίνονται μόνο τα μάτια τους, ανάμεσα από τις κουκούλες και τις μάσκες που φορούν.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Οι εικόνες, όπως και πολλά άλλα πλάνα που έχουν καταγραφεί από τη Σανγκάη κατά τη διάρκεια του σκληρού lockdown, θυμίζουν υλικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Συνεχίζεται το lockdown στη Σανγκάη

Εξάλλου, πριν από μερικές ημέρες, είχαν βγει στη δημοσιότητα άλλα ανατριχιαστικά πλάνα, που έδειχναν παιδιά να χωρίζονται από τους γονείς τους και να μπαίνουν σε κλουβιά, στο πλαίσιο της στρατηγικής της Σανγκάης για «μηδενική Covid» που, ωστόσο, δεν φαίνεται να έχει αποδώσει καρπούς ως τώρα, αφού τα κρούσματα αυξάνονται.

Μάλιστα, η πόλη είχε ανακοινώσει μια χαλάρωση στα μέτρα, αλλά μετά από νέα έξαρση δεν φαίνεται πως θα κάνει πίσω και έτσι έχει προκληθεί η οργή του κόσμου, που δεν αντέχει άλλο αυτήν την κατάσταση.

Σανγκάη: Συγκρούσεις πολιτών με τις Αρχές, μαζικές εκκενώσεις περιοχών

Ενδεικτικά είναι βίντεο που απεικονίζουν τις συγκρούσεις των πολιτών με τις Αρχές, ενώ νέο ρεπορτάζ παρουσιάζει μια ακόμα μέθοδο που χρησιμοποιείται στη Σανγκάη, με την απομάκρυνση των αρνητικών στην Covid πολιτών από συγκεκριμένες περιοχές.

Επίσης, η Σανγκάη έχει αρχίσει πλέον, μετά από αρκετό καιρό, να ανακοινώνει νεκρούς από Covid-19, αν και οι αριθμοί που δίνουν οι Αρχές στη δημοσιότητα αμφισβητούνται από ρεπορτάζ δυτικών ΜΜΕ και αξιωματούχους Υγείας.