Δεν το χωράει ανθρώπου νους κι όμως πρόκειται για πραγματικότητα. Στην Ουάσινγκτον οπλοφόρος άνοιξε πυρ από τον υψηλότερο όροφο μιας πολυκατοικίας, η οποία χωροθετούνταν κοντά σε ιδιωτικό κολλέγιο. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματίσει σοβαρά τέσσερα άτομα ενώ στη συνέχεια έμελλε να αυτοκτονήσει, καθώς αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα.

Τον πρόδωσε το βίντεο

Πρόκειται για τον Ρέιμοντ Σπένσερ, 23 ετών, από το Φέρφαξ, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο ίδιος έμελλε να ταυτοποιηθεί λόγω του βίντεο που ανήρτησε στο twitter. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τίτλος που πληκτρολόγησε φέρει τυπογραφικό λάθος: «Πυροβολισμοί σε σολείο!» («Shool shooting!»).

Ο αρχηγός της αστυνομικής διεύθυνσης της Ουάσιγκτον, ο Ρόμπερτ Κόντι, σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε αργά χθες βράδυ ότι το βίντεο αυτό «μοιάζει να είναι όντως εντελώς αυθεντικό», ωστόσο δεν είναι σαφές αν μεταφορτώθηκε απευθείας ή αφού ο νεαρός άνοιξε πυρ.
Η αστυνομία εξέδωσε νωρίτερα έκτακτο ενημερωτικό δελτίο με φωτογραφίες του Ρέιμοντ Σπένσερ, που χαρακτήριζε «πρόσωπο ενδιαφέροντος» στην έρευνα για το συμβάν. Ανέπτυξε στη συνοικία μεγάλο αριθμό ανδρών της, εφοδιασμένων με τουφέκια εφόδου και αλεξίσφαιρες ασπίδες.
Ο νεαρός αυτοκτόνησε καθώς η αστυνομία έκανε εισβολή στο διαμέρισμά του, όπου είχε στήσει «θέση ελεύθερου σκοπευτή», με το τουφέκι του στηριγμένο σε τρίποδο, διευκρίνισε ο κ. Κόντι.

Διερχόμενοι τα θύματα – Ανάμεσά τους ένα 12χρονο κορίτσι

Πάντα σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, ο δράστης επέλεξε τα θύματά του στην τύχη, επρόκειτο απλώς για διερχόμενους.
Τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της αμερικανικής πρωτεύουσας: 54χρονος και 30άρα, που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, κι ένα κορίτσι 12 ετών με τραύμα στο χέρι, ενημέρωσε νωρίτερα ο υπαρχηγός της αστυνομίας Στούαρτ Εμερμαν.

Στο τέταρτο θύμα, μία 60χρονη, προσφέρθηκαν ιατρικές περιποιήσεις επιτόπου, καθώς υπέστη επιπόλαιο τραυματισμό, γρατζουνιά από σφαίρα, κατά τον κ. Εμερμαν.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters και άλλα μέσα ενημέρωσης πως άκουσαν αλλεπάλληλες εκπυρσοκροτήσεις στη συνοικία Βαν Νες (βόρεια), πλάι στο ιδιωτικό κολέγιο Edmund Burke School, όπου τα μαθήματα όδευαν να τελειώσουν.