Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία με τη συμμετοχή, το μεσημέρι της Κυριακής, να ανέρχεται στο ποσοστό του 26,41%, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν κατά μία μονάδα σε σχέση με τον πρώτο γύρο, αλλά χαμηλότερη από τον δεύτερο γύρο του 2017 (28,23%).

 Το επιτελείο του Εμανουέλ Μακρόν ετοιμάζει ήδη το σκηνικό για την ομιλία του, το βράδυ της Κυριακής, όπου από το Champ-de-Mars θα γιορτάσει είτε την επανεκλογή του.

Από την πλευρά της  Λε Πεν το επιτελείο της, έχει προετοιμάσει μια φαντασμαγορική φιέστα σε περίπτωση που καταφέρει να τερματίσει πρώτη στην κούρσα των εκλογών ωστόσο όπως φαίνεται από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις υπολείπεται ακόμα και δέκα μονάδων του Εμανουέλ Μακρόν.  Σύμφωνα με το σχέδιο 13 λεωφορεία που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας θα “παρελάσουν” από το Bois de Boulogne, και θα κάνουν στάσεις σε συμβολικές τοποθεσίες των Παρισίων, όπως η Αψίδα του Θριάμβου, η Place de la Concorde αλλά και η Place de la Bastille και η Place de la République.

 Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του protothema.gr ακόμα και εάν ο Εμανουέλ Μακρόν καταφέρει να νικήσει για μια ακόμα φορά την Μαρίν Λε Πεν, η πολιτική κατάσταση στη Γαλλία θα παραμείνει αβέβαιη, τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές εκλογές που θα λάβουν χώρα στις 12 και 19 Ιουνίου. Και όπως λέγεται ήδη στο Παρίσι, εάν πολιτικοί και δημοσιογράφοι “αγάπησαν” το ντέρμπι των προεδρικών εκλογών, τότε θα “λατρέψουν” αυτό των βουλευτικών.