Τo μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα σταματήσουν τις εχθροπραξίες προκειμένου να επιτρέψουν σε αμάχους να εγκαταλείψουν το υπό πολιορκία εργοστάσιο Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, από τις 14.00 ώρα Μόσχας (14.00 ώρα Ελλάδας) σήμερα.

Το υπουργείο λέει ότι οι άμαχοι που έχουν εγκλωβιστεί στο εργοστάσιο μπορούν να φύγουν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση επιλέξουν.

Σφοδρές συγκρούσεις

Στο μέτωπο του Ντονμπάς, οι μάχες μαίνονται με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν προχωρήσει ελάχιστα καθώς αντιμετωπίζουν την σθεναρή αντίσταση των Ουκρανών, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Νέα πυραυλική επίθεση εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις εναντίον σιδηροδρομικού υποσταθμού κοντά στην πόλη Λβιβ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξέσπασε πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της ρωσικής πόλης Μπριανσκ που απέχει 150 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Μέχρι στιγμής η Μόσχα δεν έχει σχολιάσει τα πιθανά αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη.

Στην Άγκυρα ο Γκουτέρες

Στην Άγκυρα θα βρεθεί ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στο πλαίσιο μίας πρώτης διαμεσολαβητικής προσπάθειας για το ουκρανικό.

Επόμενοι σταθμοί του ΓΓ του ΟΗΕ θα είναι η Μόσχα και το Κίεβο.