Για τρεις εκρήξεις από εκτοξευτήρα και κάλυκες μπροστά στο κτίριο του υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας της Υπερδεινστερίας κάνουν λόγο διεθνή ΜΜΕ, υπενθυμίζοντας ότι πριν από λίγες μέρες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η δεύτερη φάση της ειδικής επιχείρησης προβλέπει πρόσβαση στα σύνορα της «φιλορωσικής αποσχισθείσας από τη Μολδαβία χώρας» που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά σύνορα της Ουκρανίας.

Την είδηση μετέδωσε και το ρωσικό πρακτορείο TASS, περιγράφοντας έκρηξη στην Τιράσπολ, την πρωτεύουσα της αποσχισθείσας από τη Μολδαβία περιοχή της Υπερδνειστερίας.



Ουκρανικά ΜΜΕ -χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα- κατηγορούν τη Ρωσία για τρομοκρατική επίθεση με στόχο να παρασυρθεί στον πόλεμο η περιοχή την οποία «η Ρωσία θέλει ως ένα ακόμη χερσαίο διάδρομο».

Υπενθυμίζεται πως ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιμένει να διαμηνύει ότι, εάν η Ουκρανία ηττηθεί σε αυτόν τον πόλεμο, τότε θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες που θα μπουν στο στόχαστρο της Ρωσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Screenshot_43
Η Υπερδνειστερία, μαζί με την η Αμπχαζία, τη Νότια Οσετία και το Αρτσάχ χαρακτηρίζονται ως μετασοβιετικές ζώνες «παγωμένων συγκρούσεων». Στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, η κυβέρνηση της Υπερδνειστερίας ζήτησε το καθεστώς παρατηρητή στον ΟΗΕ και διαμαρτυρήθηκε για την επιθετικότητα της Μολδαβίας. Στην επικράτεια της Υπερδνειστερίας κατοικούν 213 χιλιάδες πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που κήρυξαν ανεξαρτησία από τη Μολδαβία το 1990, χωρίς να έχουν λάβει αναγνώριση ως κράτος.