Εντείνεται, όσο περνά ο καιρός και ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να κλιμακώνεται, η ανησυχία για το ενδεχόμενο ο Βλαντιμίρ Πούτιν να καταφύγει στη χρήση πυρηνικών όπλων για να κάμψει την αντίσταση των Ουκρανών και να εκβιάσει τη Δύση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που έχει δημιουργήσει η βαρβαρότητα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται στην ελεγχόμενη από το Κρεμλίνο κρατική τηλεόραση της Ρωσίας τα σενάρια κλιμάκωσης της σύγκρουσης σε παγκόσμιο πόλεμο και της χρήσης πυρηνικών όπλων από το απολυταρχικό καθεστώς του Πούτιν.




H παρουσιάστρια του RT Μαργκαρίτα Σιμονιάν η οποία απηχόντας τη θέση του Κρεμλίνου θεωρεί πιο πιθανό να ξεσπάσει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος ή να υπάρξει ένα πυρηνικό χτύπημα από το να ηττηθεί η Ρωσία στην Ουκρανία.



















Σε χθεσινοβραδινή εκπομπή στο Rossiya 1, η Σιμονιάν δήλωσε ουσιαστικά, όπως αναφέρει η Daily Mail, ότι η ιδέα να πατήσει ο Πούτιν «το κουμπί» είναι πιο πιθανή από το να επιτρέψει στη Ρωσία να χάσει τον πόλεμο: «Είτε θα χάσουμε στην Ουκρανία, είτε θα ξεκινήσει ο Γ' Παγκόσμιος... Θεωρώ τον Γ' Παγκόσμιο πιο ρεαλιστικό [σενάριο] γνωρίζοντας εμάς, γνωρίζοντας τον ηγέτη μας, τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η πιο απίστευτη έκβαση, ότι όλα αυτά θα τελειώσουν με πυρηνικό χτύπημα, μου φαίνεται πιο πιθανή από την άλλη εκδοχή των γεγονότων».

«Από τη μία μεριά, αυτό μου προκαλεί φρικη, αλλά από την άλλη κατανοώ ότι η κατάσταση είναι αυτή που είναι...όλοι θα πεθάνουμε κάποτε», δήλωσε με κυνισμό (αλλά εκ του ασφαλούς...) στην εκπομπή η αρχισυντάκτρια του RT, ενώ το έτερο φερέφωνο του Κρεμλίνου, ο δημοσιογράφος Βλαντιμίρ Σολοβιόφ την ξεπέρασε σε χυδαιότητα λέγοντας: «Εμείς θα πάμε στον παράδεισο, ενώ αυτοί απλώς θα τα κακαρώσουν»...

Η Σιμονιάν και άλλοι δημοσιογράφοι των ρωσικών κρατικών μέσων δεν διστάζουν το τελευταίο διάστημα να αναφερθούν στο ζήτημα των πυρηνικών, ακολουθώντας ενδεχομένως τη «γραμμή» του Κρεμλίνου που έχει εντάξει για τα καλά τις κεκαλυμμένες απειλές στη ρητορική του.

Σήμερα, η Σιμονιάν (που λέγεται πως έχει στενή φιλική σχέση με τον Πούτιν) παραπονέθηκε με ανάρτησή της στα social media για την υποστήριξη που προσφέρει η Μεγάλη Βρετανία στην Ουκρανία, κάνοντας μάλιστα αναφορά και σε πρόσφατες εκρήξεις στο Μπελγκορόντ: «Τι επιλογή μας αφήνετε, ηλίθιοι; Τον πλήρη αφανισμό της Ουκρανίας; Ένα πυρηνικό χτύπημα;» αναφέρει χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

Με πληροφορίες από Daily Mail, Daily Beast, Nexta