Νέες ισχυρές εκρήξεις φαίνεται πως σημειώθηκαν στο Κίεβο. Σύμφωνα με αναφορές που έχουν γίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύννεφα καπνού φαίνονται στο κέντρο της πόλης.

Στο twitter αναφέρεται, πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Οι δημοσιογράφοι του AFP βρέθηκαν σε μια πληγείσα περιοχή και ανέφεραν εκτεταμένες ζημιές σε κτίριο που είχε τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ στο σημείο είχαν αναπτυχθεί σωστικά συνεργεία και αστυνομικοί.

Κουλέμπα: Η Ρωσία επιδεικνύει ξανά τη στάση της απέναντι στον κόσμο

«Η Ρωσία έπληξε το Κίεβο με πυραύλους κρουζ την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ @antonioguterres και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας@KirilPetkov επισκέπτονταν την πρωτεύουσά μας. Με αυτή την αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας η Ρωσία επιδεικνύει για άλλη μια φορά τη στάση της απέναντι στην Ουκρανία, την Ευρώπη και τον κόσμο», έγραψε στο twitter o υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ποντόλιακ: Χτύπημα με ρωσικούς πυραύλους

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ζελένσκι Μιχαήλο Ποντόλιακ, πρόκειται για χτύπημα με ρωσικούς πυραύλους. Τις εκρήξεις στο Κίεβο επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο και μεταδίδει ο λογαριασμός του ουκρανικού μέσου, Kyiv Independent ενώ υπάρχουν και βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Γκουτέρες: Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εκκενώσουμε από αμάχους το Αζοφστάλ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε, μετά τις επαφές που είχε στο Κίεβο, ότι τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστεί δυνατή η εκκένωση του εργοστασίου χάλυβα στη Μαριούπολη, όπου έχουν βρει καταφύγιο στρατιώτες και άμαχοι.

«Στην παρούσα φάση, μπορώ μόνο να σας πω ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να πραγματοποιηθεί (η εκκένωση). Δεν πρόκειται να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο που θα μπορούσε να υπονομεύσει αυτήν την πιθανότητα», είπε ο Γκουτέρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από την πλευρά του, ο Ζελένσκι δήλωσε: «Θέλω να πιστεύω – όπως και οι συγγενείς όσων έχουν εγκλωβιστεί στο Azovstal (στο εργοστάσιο χάλυβα) – ότι ο γενικός γραμματέας (του ΟΗΕ) κι εμείς θα καταφέρουμε να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα».