Υπό τη συνοδεία 70 ατόμων αναμένεται να αφιχθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου, κατόπιν προσκλήσεως της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα θα βρεθούν για επίσημη επίσκεψη από τις 2 έως τις 4 Μαΐου ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου, συνοδευόμενοι από πολυπληθή αποστολή, στην οποία θα συμμετέχουν 5 υπουργοί, 10 πρυτάνεις και 17 διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρήσεων εταιρειών από τον κλάδο της ενέργειας και της τεχνολογίας, οι περισσότερες από τις οποίες δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα. Όπως επισήμανε η πρέσβης του Βελγίου στην Αθήνα, Φρανσουάζ Γκάστιν, είναι μια καλή ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών, καθώς το Βέλγιο μπορεί να προσφέρει τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες που έχει η Ελλάδα αυτή την περίοδο για ψηφιακή αναβάθμιση και ενεργειακή μετάβαση.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, το βασιλικό ζεύγος θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει ακόμη επισκέψεις στην κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση ΑΝΤΑΜΑ, στον Αρχαιολογικό Χώρο Σουνίου, στο ξενοδοχείο Grecotel Cape Sounio, όπου θα πραγματοποιηθεί επιστημονική συνάντηση, στον Αρχαιολογικό Χώρο Θορικού, στο Μουσείο της Ακρόπολης και στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη χρήση της τεχνολογίας για την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ σημαντική θα είναι και η συζήτηση σε ό,τι αφορά την τεχνογνωσία για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς το Βέλγιο είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς αιολικής ενέργειας στον κόσμο και η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει την παραγωγή αιολικής ενέργειας.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 29/4