Σε θρίλερ εξελίσσεται η τύχη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την ουκρανική πλευρά ο στρατηγός Βαλέρι Γερασίμοφ τραυματίστηκε μετά από ουκρανική επίθεση στο Ιζιούμ, στην περιοχή του Χαρκόβου.

Όπως αναφέρουν πηγές του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, ο Ρώσος στρατηγός τραυματίστηκε στο πόδι. Ωστόσο προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν το τραύμα έχει προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή του. Όπως ανέφερε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Άντον Γερασένκο ο τραυματισμός του σημειώθηκε κατά τη διάρκεια έκρηξης στην ανατολική Ουκρανία και συγκεκριμένα στο ρωσικό αρχηγείο που βρίσκεται στο Ιζιούμ.


Κατά τον σύμβουλο του υπουργείου Εσωτερικών, «ήταν γνωστό πως στο Αρχηγείο βρισκόταν ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Γερασίμοφ, για να συντονίσει την επίθεση στο Σλοβιάνσκ». «Μεγάλος αριθμός ανώτερων αξιωματικών της Ρωσίας μεταξύ των θυμάτων έχει επιβεβαιωθεί», ανέφερε ακόμη ο Γερασένκο.

Την ίδια ώρα ο πρώην δημοσιογράφος και εκδότης στην Ουκρανία, Βίκτωρ Κοβαλένκο έγραψε στο Twitter πως η χθεσινή επίθεση στο ρωσικό αρχηγείο του Ιζιούμ είχε σχεδιαστεί ώστε να πληγεί ο «υψηλής αξίας στόχος» ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ρωσικού Στρατού, Στρατηγός Γερασίμοφ.


«Το Κρεμλίνο τον έστειλε εκεί για να εξασφαλίσει μια νίκη ενόψει της παρέλασης της 9ης Μαΐου. Ο Γερασίμοφ ήταν κοντά στην έκρηξη, αλλά τραυματίστηκε», τόνισε ο Κοβαλένκο.