Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στις εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας Αζόφσταλ στη Μαριούπολη όπου οι υπερασπιστές της ανθίστανται στα συντριπτικά πλήγματα των ρωσικήων δυνάμεων.

«Δυστυχώς υπάρχουν σφοδρές μάχες στο Αζόφσταλ» δήλωσε ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο, στην ουκρανική τηλεόραση. «Χάσαμε την επαφή με τα αγόρια. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συμβαίνει εκεί, αν είναι ασφαλείς ή όχι» πρόσθεσε.

Ρωσόφωνοι αυτονομιστές δημοσίευσαν βίντεο και φωτογραφίες από έκρηξη θερμοβαρικής βόμβας που εξαπέλυσαν στο εργοστάσιο.





«Εκατοντάδες άμαχοι, παιδιά ανάμεσά τους»

«Τα αγόρια μας είναι γενναία και υπερασπίζονται το οχυρό, όμως είναι πραγματικά δύσκολο» είπε ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο, εκτιμώντας πως «έχοντας συγκρατήσει τον εχθρό» επί εβδομάδες, οι τελευταίοι μαχητές που έχουν οχυρωθεί στα υπόγεια του τεράστιου συγκροτήματος της μεταλλουργίας «επέτρεψαν να κερδηθεί χρόνος».

Επιπλέον, επανέλαβε πως υπάρχουν «άμαχοι, εκατοντάδες εκεί κάτω», αλλά και «παιδιά που περιμένουν να διασωθούν». «Υπάρχουν εκεί περισσότερα από 30», είπε.

Ουκρανός διοικητής του τάγματος Αζόφ που υπερασπίζεται τη χαλυβουργία ανακοίνωσε την Τρίτη πως οι Ρώσοι εξαπέλυσαν «ισχυρή επίθεση» στις εγκαταστάσεις, όμως το Κρεμλίνο διέψευσε χθες την πληροφορία αυτή.

«Η διαταγή δόθηκε δημοσίως (στις 21 Απριλίου) από τον ανώτατο διοικητή (Βλαντίμιρ Πούτιν) να ματαιωθεί κάθε επίθεση. Δεν υπάρχει επίθεση αυτή τη στιγμή» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας πως οι δυνάμεις της Μόσχας πολιορκούν την εγκατάσταση και δεν επεμβαίνουν παρά μόνο για να «εξαλείψουν πολύ γρήγορα τις απόπειρες» Ουκρανών μαχητών να φθάσουν σε «θέσεις βολής».