Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις στη μεταλλουργία Azovstal της Μαριούπολης για να εξοντώσουν τους εναπομείναντες γενναίους υπερασπιστές της ουκρανικής πόλης, παρά τη διαταγή του Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού -ενώπιον της τηλεοπτικής κάμερας- ότι η επίθεση αναστέλλεται και απλώς θα σφραγιστούν τα σημεία εξόδου προκειμένου να μην υπάρξους άλλες ρωσικές απώλειες.

Αυτό αναφέρει αναφέρει το αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (IWG). Σύμφωνα με την τελευταία του ενημέρωση, οι ρωσικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν να δολοφονήσουν τους εναπομείναντες γενναίους υπερασπιστές του εργοστασίου και δεν θα επιτρέψουν την απομάκρυνση των παγιδευμένων αμάχων.

Ένας ανθρωπιστικός διάδρομος είχε προγραμματιστεί να ανοίξε στην πόλη χθες, ωστόσο δεν προχώρησε. Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν, ελπίζοντας να φύγουν, αλλά διαλύθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες τους προειδοποίησαν για επικείμενους βομβαρδισμούς.




Το αμερικανικό think tank υπογραμμίζει ότι η Ρωσία έχει στραφεί στις επιθέσεις στα ανατολικά και ότι τα στρατεύματα που είχαν υποχωρήσει από την περιοχή του Κιέβου, εισέρχονται ξανά στη μάχη.

Προσθέτει ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να αυξήσουν τις χερσαίες επιχειρήσεις τους τις επόμενες ημέρες, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε πόσο γρήγορα θα το κάνουν ή πόσο μεγάλες θα είναι αυτές οι επιθέσεις.