Η κατάσταση στη Σανγκάη γίνεται ολοένα και πιο ανυπόφορη, καθώς οι αντοχές των κατοίκων από το παρατεταμένο και σκληρό lockdown εξαντλούνται.

Μάλιστα, απίστευτο είναι και το γεγονός πως μία γυναίκα στη Σαγκάη βρήκε καταφύγιο σ' έναν κόκκινο τηλεφωνικό θάλαμο επί ένα μήνα μαζί με τον σκύλο της.

Για να τηρήσει το αυστηρό και παρατεταμένο lockdown που επέβαλαν οι αρχές της πολυπληθέστερης πόλης της Κίνας για την αναχαίτιση του νέου κύματος της πανδημίας της Covid, η άγνωστη γυναίκα εξασφάλισε μία στέγη, έστω κι αν χωρούσε οριακά με το κατοικίδιό της.

Όπως αναφέρουν στο Twitter οι κάτοικοι της περιοχής που ανέβασαν σχετικές φωτογραφίες στα social media, η άγνωστη γυναίκα δεν είχε μέρος να μείνει, αλλά ούτε και χρήματα για να νοικιάσει ένα διαμέρισμα, όταν η κυβέρνηση της Σαγκάης επέβαλε σκληρό lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια μετανάστρια εργάτρια, γύρω στα 50 .

Η γυναίκα βρήκε καταφύγιο στον χώρο του τηλεφωνικού θαλάμου επί ένα μήνα μαζί με τον σκύλο της.

Οι συνθήκες διαβίωσής της βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, όταν ένας κάτοικος πολυώροφου διαμερίσματος, το οποίο βρισκόταν απέναντι από τον τηλεφωνικό θάλαμο, την πήρε είδηση και έβγαλε φωτογραφίες που δημοσίευσε στα social media.