Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τέθηκε σε λειτουργία στο ίντερνετ μια πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης που δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει το Κίεβο να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και να ανοικοδομήσει τις υποδομές της χώρας.

«Με ένα κλικ, μπορείτε να δώσετε κεφάλαια για να βοηθήσετε τους υπερασπιστές μας, να σώσετε τους αμάχους μας και να ανοικοδομήσετε την Ουκρανία», δήλωσε ο Ζελένσκι. Οι δηλώσεις του έγιναν στα αγγλικά μέσω ενός βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter, όπου και ανακοινώνει πως τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα United24. «Όλα τα κεφάλαια θα μεταφερθούν στην εθνική τράπεζα της Ουκρανίας και θα κατανεμηθούν στα αρμόδια υπουργεία», πρόσθεσε, κάνοντας σαφές πως οι εκθέσεις για την κατανομή των κεφαλαίων θα δημοσιοποιούνται «κάθε 24 ώρες».

«Μόνο μαζί έχουμε τη δυνατότητα να σταματήσουμε τον πόλεμο και να ανοικοδομήσουμε αυτό που η Ρωσία κατέστρεψε», πρόσθεσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει πολύ το Ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την αρχή του πολέμου για να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη και να προσελκύσει την προσοχή στη χώρα του.

Ο Ουκρανός πρόεδρος διαβεβαίωσε πως όλη η χώρα «θα θυμάται πάντα» τις συνεισφορές. Την ίδια στιγμή, η πλατφόρμα στον ιστότοπο u24.gov.ua διευκρινίζει πως τα κεφάλαια θα κατανεμηθούν για να καλυφθούν ανάγκες «στην άμυνα και την αποναρκοθέτηση», την «ιατρική αρωγή» και για να «ανοικοδομηθεί η Ουκρανία».