Η πανδημία του κοροναϊού, μέσα σε δύο χρόνια, άλλαξε τον κόσμο, αλλά κυρίως οι συνέπειες που μετράει η ανθρωπότητα είναι μεγάλες. Σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τα στοιχεία της ένας έκθεσής του είναι συγκλονιστικά, σχετικά με τις απώλειες και το κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

 Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της Covid-19 σε όλον τον πλανήτη, ανέρχεται σε πάνω από 15 εκατομμύρια, σχεδόν τρεις φορές περισσότεροι από τα 5,4 εκατ. που έχουν καταγραφεί και αναφέρονται επισήμως.

 Μόνο στην Ινδία, υπολογίζεται ότι έχουν πεθάνει 4,7 εκατ. άνθρωποι εξαιτίας της πανδημίας, ενώ καθημερινά προστίθενται νέες αιτίες, που συνδέονται άμεσα με τον κοροναϊό και έχουν προκαλέσει τον θάνατο.

 Ο ιός είναι πιο φονικός για τους άντρες, στους οποίους αντιστοιχεί το 57% των θανάτων, έναντι 43% που αντιστοιχεί στις γυναίκες.

 Ο αριθμός των θανάτων φαίνεται πως σχετίζεται και με το επίπεδο διαβίωσης και παροχής υγειονομικών υπηρεσιών, καθώς η πλειοψηφία των θανάτων έχει καταγραφεί σε χώρες «φτωχές», με προβληματικά συστήματα Υγείας.