Ένα βίντεο που φέρεται να αποτυπώνει τη στιγμή που ένα ουκρανικό drone πλήττει ρωσικό πλοίο που προστάτευε με αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα TOR τα στρατεύματα του Πούτιν στο Φιδονήσι, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Κίεβο 

Η Μόσχα δεν έχει, από πλευρά της, επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ουκρανικός στρατός, διακρίνεται ένα πολεμικό πλοίο κοντά σε μια αποβάθρα να έχει πληγεί από μια έκρηξη, κατόπιν να τυλίγεται στις φλόγες και ένα πυκνό σύννεφο καπνού να υψώνεται.

Ένα μαχητικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 «έπληξε ένα αποβατικό πλοίο κλάσης 11770 Serna, όπως και δύο πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος τύπου Tor», ανέφερε στο Facebook το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία.

«Η παραδοσιακή παρέλαση του ρωσικού στόλου της 9ης Μαΐου φέτος θα πραγματοποιηθεί κοντά στο Φιδονήσι, στον βυθό της θάλασσας», ανέφερε σε ειρωνικό τόνο το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, σε μήνυμά του στο Twitter. «

Οι μονάδες του εχθρού που έχουν απομείνει στο Φιδονήσι παραμένουν χωρίς αεροπορική κάλυψη, και θα καταστραφούν και θα καούν σαν κατσαρίδες ή ακρίδες», δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος Αντόν Γεραστσένκο.