Για περισσότερα από 100.000 ευρώ πωλήθηκε μια μπλούζα fleece του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε δημοπρασία που διεξήχθη για τη συγκέντρωση χρημάτων για την Ουκρανία.

Η δημοπρασία διοργανώθηκε από την ουκρανική πρεσβεία στο Λονδίνο και η ζακέτα του προέδρου πωλήθηκε έναντι 90.000 λιρών, δηλαδή περίπου 105.000 ευρώ.

«Σήμερα, όλος ο κόσμος εκτιμά έναν άνδρα που φορά ένα απλό fleece. Και τώρα, το εμβληματικό κομμάτι, υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο Ζελένσκι, είναι εδώ», επισήμαινε η πρεσβεία σε βίντεο που ανήρτησε στα social media.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν «να ειπωθούν οι ιστορίες γενναιότητας που έγιναν θρυλικές κατά τη διάρκεια του πολέμου, όπως και να συγκεντρωθούν πόροι για να υποστηριχθεί αυτή η γενναιότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δημοπρασία με τίτλο «Brave Ukraine», πωλήθηκαν και παιχνίδια που δώρισε η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα.

Από τη δημοπρασία συγκεντρώθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια και τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα θα διατεθούν για την αγορά νέου εξοπλισμού για το ειδικό ιατρικό κέντρο για παιδιά, στη δυτική Ουκρανία.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Ουκρανός πρόεδρος μέσω τηλεδιάσκεψης και στη συνέχεια ο Μπόρις Τζόνσον.

«Τι τιμή να μιλάω μετά τον φίλο μου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πραγματικά έναν από τους πιο απίστευτους ηγέτες της σύγχρονης εποχής», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Γι’ αυτό είμαι πιο σίγουρος από ποτέ ότι η Ουκρανία θα νικήσει. Θα είναι ελεύθερη και μια κυρίαρχη Ουκρανία θα αναδυθεί ξανά», συμπλήρωσε.