Θετικός στον covid-19 βρέθηκε ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, όπως ανακοίνωσε στο twitter.

Ειδικότερα, ο 66χρονος Αμερικάνος προειδοποίησε παράλληλα τις προηγούμενες ημέρες για μία «ακόμη πιο μεταδοτική και πιο θανατηφόρα» παραλλαγή του κοροναϊού. Όπως τόνισε, αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα της νόσου κι ότι «ακολουθεί τις συμβουλές των ειδικών σε απομόνωση» μέχρις ότου αναρρώσει. «Είμαι τυχερός που είμαι εμβολιασμένος κι έχω κάνει ενισχυτική δόση και έχω πρόσβαση σε τεστ και εξαιρετική ιατρική περίθαλψη», τόνισε ο Γκέιτς.

Ο Γκέιτς ανέφερε ότι το Bill & Melinda Gates Foundation,που ίδρυσε με την πρώην σύζυγό του, Μελίντα, θα συνεχίσει να εργάζεται με τους συνεταίρους του και θα κάνει ό,τι μπορεί «για να διασφαλίσει ότι κανείς από εμάς δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ξανά μια πανδημία».

Θυμίζουμε ότι ο Μπιλ Γκέιτς αποτελεί έναν εκ των φανατικών υποστηρικτών των εμβολίων, καθώς έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε εμβολιαστικά προγράμματα και φάρμακα ανά την υφήλιο-, και λόγω αυτής ακριβώς της στάσης του στο σταυρόνημα αλλόκοτων, αβάσιμων θεωριών συνωμοσίας, τις οποίες ο ίδιος χαρακτηρίζει «τρελές».