Εκείνη και εγώ
Εκείνη και εγώ Θανάσης Φουσκίδης Στέλλα Γκαντώνα
erdogan_ping_pong
Διεθνή

Το έριξε στο...πινγκ-πονγκ ο Ερντογάν - Το παιχνίδι του με τον πρόεδρο του Καζακστάν

Με τη συμπλήρωση 30 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών «η Τουρκία και το Καζακστάν έχουν αναγάγει τη συνεργασία τους σε ενισχυμένη στρατηγική εταιρική σχέση», ανέφερε ο Toύρκος πρόεδρος

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου προχώρησαν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο του Καζακστάν, Καζίμ-Τζομάρτ Τοκάγεφ στην Άγκυρα.

Όπως ανέφεραν, οι δύο χώρες ευελπιστούν να αυξήσουν τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. «Αξιολογήσαμε τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και εμβάθυνσης της συνεργασίας μας», δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Τουρκίας και του Καζακστάν ξεπέρασε τα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Επομένως, υπερβήκαμε τον στόχο των 5 δισ. δολαρίων που είχαμε θέσει βραχυπρόθεσμα. Θα επιτύχουμε τον στόχο μας για 10 δισεκατομμύρια με ταχύτατα βήματα», είπε ο Ερντογάν.

Με τη συμπλήρωση 30 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών «η Τουρκία και το Καζακστάν έχουν αναγάγει τη συνεργασία τους σε ενισχυμένη στρατηγική εταιρική σχέση», ανέφερε ο Ερντογάν.

Οι δύο αρχηγοί συζήτησαν τον περιφερειακό αντίκτυπο της ουκρανικής κρίσης και αντάλλαξαν απόψεις για την ειρηνική επίλυσή της. «Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Παράλληλα, για λίγες στιγμές είπαν να...χαλαρώσουν δίνοντας έναν μίνι - αγώνα πινγκ πονγκ, με τον Ερντογάν να δείχνει πως η επαφή του με το εν λόγω σπορ είναι μάλλον μηδαμινή.