Με τον πιο αδίστακτο και ανελέητο τρόπο, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Telegram, «απάντησε» η Ρωσία στις εκκλήσεις του συγκροτήματος Kalush Orchestra μετά τη θριαμβευτική νίκη του στον διαγωνισμό της Eurovision.

Για την ακρίβεια, τα μέλη του συγκροτήματος απηύθυναν έκκληση για βοήθεια και σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο το ρωσικό πυραυλικό πυροβολικό εξαπέλυσε μπαράζ με εμπρηστικές ρουκέτες 9M22S με την κεφαλή καυσίμου 9N510.

«Παρακαλώ βοηθήστε την Ουκρανία, την Μαριούπολη. Βοηθήστε το Azovstal τώρα», φώναξε το βράδυ του Σαββάτου από την σκηνή της Eurovision ο τραγουδιστής των Kalush Orchestra. Και η Ρωσία απάντησε με ρουκέτες που έγραφαν: «Όπως το ζητήσατε, Kalush! Για το Azovstal», «#Eurovision2022. Άκουσα την έκκληση στο f*** up Azov. Βοηθήστε τη Μαριούπολη. Βοηθήστε τη Μαριούπολη, τώρα».
Τις φωτογραφίες με τα «μηνύματα» της Ρωσίας δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Telegram o σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, Petr Andryushchenko. «Είναι απλά απάνθρωποι… Έχουν χάσει οποιοδήποτε στοιχείο κοντά στον ανθρωπισμό και στην ανθρωπιά», δήλωσε ο σύμβουλος. «Αυτή είναι η αντίδραση του στρατού της Ρωσίας στη νίκη μας στη Eurovision 2022…» προσθέτει επίσης.

Δείτε τις αναρτήσεις



Οι ρουκέτες OFAB 250-270, όπως αναφέρει η Daily Mail, περιέχουν μεμονωμένα εμπρηστικά στοιχεία σχεδιασμένα για την έναρξη πυρκαγιών. Έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέψουν στρατιωτικές-βιομηχανικές εγκαταστάσεις, τεθωρακισμένα οχήματα και μεγάλες ομάδες στρατιωτών ψεκάζοντας έναν χείμαρρο από θωράκια που διαπερνούν θραύσματα σε μια μεγάλη περιοχή.