Μέχρι τέλους
Μέχρι τέλους Γιώργος Κουβαράς Γιώργος Πιέρρος
Photo_7
Διεθνή

Κιμ Γιονγκ Ουν: Συντετριμμένος κήδεψε τον μέντορά του εν μέσω της έξαρσης κοροναϊού

Έπαιξε καίριο ρόλο στην προετοιμασία του Κιμ Γιονγκ Ουν να αναλάβει την εξουσία

Στην κηδεία του μέντορά του παρέστη ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

O Χιον Τσολ-Χάε, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ήταν στρατάρχης του Κορεάτικου Λαϊκού Στρατού και πιστεύεται ότι έπαιξε καίριο ρόλο στην προετοιμασία του Κιμ Γιονγκ Ουν να αναλάβει την εξουσία, πριν από τον θάνατο του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, στα τέλη του 2011.H σημασία που είχε το συγκεκριμένο πρόσωπο για τον Βορειοκορεάτη δικτάτορα φαίνεται από τον επίσημο τόνο της τελετής, αλλά και από την απόφασή του να σηκώσει το φέρετρο και να ρίξει χώμα στον τάφο του στρατάρχη.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA μετέδωσε ότι «πάρα πολλοί» στρατιώτες και πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν τη θλίψη τους κατά τη μεταφορά του φερέτρου στο νεκροταφείο.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε στην κηδεία ότι το όνομα του Χιον Τσολ-χάε θα διατηρηθεί στη μνήμη μαζί με του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ. Την περασμένη εβδομάδα, ο αιμοσταγής τύραννος δεν είχε καταφέρει να συγκρατήσει τα δάκρυά του σε τελετή προς τιμής του Χιον.Την περίοδο αυτή η πιο απομονωμένη δικτατορία του κόσμου εξακολουθεί να δίνει μάχη με το πρώτο επίσημα επιβεβαιωμένο ξέσπασμα της πανδημίας της Covid-19.

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Πιονγκγιάνγκ κάνουν λόγο για μείωση των «κρουσμάτων πυρετού» στη χώρα, κάτι που αμφισβητείται έντονα από τη διεθνή κοινότητα.Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποχαιρετά τα τον Χιον Τσολ-χάε στην κηδεία χωρίς να φοράει μάσκα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αξιωματούχους.