Αναφορά στον Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε το πρωί της Παρασκευής ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος πραγματοποιεί αργή αλλά αισθητή πρόοδο στην περιφέρεια Ντονμπάς της Ουκρανίας.

«Φοβάμαι πως ο Πούτιν, με μεγάλο κόστος για τον ίδιον και για τον ρωσικό στρατό, συνεχίζει να ροκανίζει έδαφος στο Ντονμπάς», δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Συνεχίζει να πραγματοποιεί σταδιακή, αλλά φοβάμαι αισθητή, πρόοδο και άρα είναι απολύτως απαραίτητο να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε στρατιωτικά τους Ουκρανούς», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Τζόνσον δήλωσε ότι είναι «απολύτως ζωτικής σημασίας» να συνεχίσουν οι δυτικές χώρες να υποστηρίζουν στρατιωτικά την Ουκρανία, παρομοιάζοντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με «κροκόδειλο» που μασάει το πόδι της Ουκρανίας.

«Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις έναν κροκόδειλο όταν είναι στη μέση του να τρώει το αριστερό σου πόδι;», δήλωσε ο Τζόνσον όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να διαπραγματευτεί το Κίεβο με τη Μόσχα. «Ο τύπος είναι εντελώς αναξιόπιστος», πρόσθεσε.