Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
prokliseis_tourkia
Διεθνή

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία: Η Ρόδος, η Χίος, η Σάμος και η Λέσβος πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν

«Οι ΗΠΑ λένε πως εδώ δημιουργούν μια δομή του ΝΑΤΟ ή μήπως προσπαθούν να πολιορκήσουν την Τουρκία», αναρωτήθηκε Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι τουρκικές προκλήσεις εναντίον της χώρας μας , επιβεβαιώνοντας όσους μιλούν για κλιμάκωση των εχθρικών ενεργειών από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκία εμμένει στο ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησής ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

Μάλιστα, λένε ότι οι ΗΠΑ βοηθούν την Ελλάδα και πολιορκούν την Τουρκία.


Η φωτογραφία από άσκηση στην Λέσβο

Φιλοκυβερνητική εφημερίδα δημοσίευσε δορυφορική φωτογραφία από μια στρατιωτική άσκηση στη Λέσβο και έλεγε ότι αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να αμφισβητηθεί η κυριαρχία του νησιού, γιατί είναι στρατιωτικοποιημένο.

Παράλληλα, στο CNN TURK αναφέρθηκε ότι «η Ρόδος, η Χίος, η Σάμος και η Λέσβος πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν».

Ο στρατιωτικός αναλυτής Tζοσκούν Μπασμπούγ, είπε χαρακτηριστικά ότι «οι ΗΠΑ λένε πως εδώ δημιουργούν μια δομή του ΝΑΤΟ ή μήπως προσπαθούν να πολιορκήσουν την Τουρκία. Οι χάρτες τα δείχνουν όλα».

«Η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος είναι οι περιοχές που η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί περισσότερο. Ενώ οι συνθήκες λένε πως η Ελλάδα εδώ δεν μπορεί να κάνει ούτε οχυρωματικά έργα. Φυσικά ούτε να έχει και στρατό. Με ξεκάθαρο τρόπο εγκαθιστούν δυνάμεις και βασίζονται στο ΝΑΤΟ όπως τους παροτρύνουν οι ΗΠΑ», πρόσθεσε.