Μία τάρτα α λα κρεμ πέταξε τελικά ο άντρας που μεταμφιέστηκε σε γυναίκα και επιτέθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη θρυλική Μόνα Λίζα στο μουσείο του Λούβρου.

Πάντως η διάσημη Τζοκόντα δεν υπέστη καμία ζημιά, καθώς έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας και έχει τοποθετηθεί σε θωρακισμένη γυάλινη προθήκη, καθώς και το παρελθόν έχει πέσει θύμα επιθέσεων. Στην πραγματικότητα, το μόνο που λερώθηκε ήταν το προστατευτικό γυαλί που βρίσκεται μπροστά από το ανεκτίμητο έργο τέχνης, το οποίο φιλοτέχνησε ο Λεονάρντο Να Βίντσι την περίοδο 1503-1519.

mona_lisa2

Πάντως, το μουσείο του Λούβρου δεν θέλησε να κάνει σχόλια με το περιστατικό. Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη γυάλινη προθήκη λερωμένη με κρέμα, την οποία καθαρίζει ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας του μουσείου.

mona_lisa

«Γι’ αυτό το έκανα, σκεφτείτε τον πλανήτη


Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Marca, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης μπήκε στην αίθουσα όπου εκτίθεται το αριστούργημα του Ντα Βίντσι με αναπηρικό αμαξίδιο και φορώντας περούκα.

Όπως αναφέρει το ισπανικό site, το προσωπικό ασφαλείας του μουσείου έτρεξε αμέσως και απομάκρυνε τον άνδρα από την αίθουσα, ενώ ο κόσμος τριγύρω συνέχιζε να φωτογραφίζει και να τραβάει βίντεο από το παράξενο περιστατικό.

mona

«Υπάρχουν άνθρωποι που καταστρέφουν την Γη ... Όλοι οι καλλιτέχνες, σκεφτείτε την Γη. Γι΄ αυτό το έκανα αυτό. Σκεφτείτε τον πλανήτη», λέει ο άνδρας, ντυμένος στα λευκά που φοράει περούκα και κασκέτο.

Σε άλλες φωτογραφίες φαίνεται το αναπηρικό αμαξίδιο πίσω από το κορδόνι που κρατά τους επισκέπτες σε απόσταση ασφαλείας από το έργο τέχνης. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει βίντεο της ίδιας της επίθεσης.