Ο πρόεδρος της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν βρέθηκε στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής, λόγω των αντιρρήσεών του για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Υπενθυμίζεται πως η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών που λαμβάνει χώρα σήμερα, Δευτέρα  και αύριο, Τρίτη στις Βρυξέλλες.

opk

Τόσο ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, όσο και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν να έχουν θέσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους στο πρόσωπο «κλειδί» της Συνόδου, τον Ούγγρο πρόεδρο, λόγω των ενστάσεων που έχει προβάλει ως προς την επιβολή ενός εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, οι οποίες έχουν καθυστερήσει ήδη αρκετές εβδομάδες μια συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Associated Press, μάλιστα, ο Μακρόν φαίνεται να «πρεσάρει» τον Όρμπαν, με αυστηρό βλέμμα και χειρονομίες που δείχνουν ότι προσπαθεί να οδηγήσει τον συνομιλητή του προς τον «σωστό δρόμο».

ioo

Αντίστοιχες παραινέσεις τού απευθύνουν και άλλοι ηγέτες, όπως ο πρωθυπουργός του Βελγίου και η πρωθυπουργός της Φινλανδίας.