Έναντι 838.000 ευρώ, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία,  πούλησαν σε δημοπρασία οι νικητές της Eurovision το τρόπαιο που κατέκτησαν με την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.

 Το συγκρότημα Kalush Orchestra, εξασφάλισε για την χώρα του drones  αξίας 800.000 ευρώ. Το μικρόφωνο από κρύσταλλο δημοπρατήθηκε μέσω Facebook με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά drones για τον ουκρανικό στρατό.

 Η πώληση συνέπεσε με την εμφάνιση της μπάντας σε φιλανθρωπική συναυλία στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, στο Βερολίνο, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για ιατρικό υλικό και προμήθειες.

 Κατά τη συναυλία, το μέλος του συγκροτήματος Όλεχ Πσιούκ απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να μην ξεχάσει τον πόλεμο, ο οποίος σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 4.031 πολιτών και των τραυματισμό 4.735 ενώ έχει αναγκάσει περισσότερους από 14 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

 «Νομίζω ότι ο πόλεμος πρέπει να είναι πάντα στα πρωτοσέλιδα, μέχρι να έρθει η ειρήνη», δήλωσε ο Πσιούκ.

 Ο παρουσιαστής της ουκρανικής τηλεόρασης Serhiy Prytula ανακοίνωσε ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για το τρόπαιο θα χρησιμοποιηθούν για ουκρανικής κατασκευής drones PD-2, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως τόσο από τις ουκρανικές όσο και από τις δυτικές δυνάμεις.