Σοκ και αποτροπιασμό προκάλεσε στην παγκόσμια κοινή γνώμη το μακελειό που έλαβε χώρα σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας. Μόλις πέντε ημέρες μετά την αιματηρή αυτή επίθεση, «έπεσαν» πυροβολισμοί σε τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Xavier, στη Νέα Ορλεάνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές των αμερικανικών δικτύων μια ηλικιωμένη έχει πέσει νεκρή, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στο campus του πανεπιστημίου Xavier.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, δύο άντρες τραυματίστηκαν, ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Όπως ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, οι δύο τραυματίες, που είναι άντρες, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο. Το ένα θύμα φέρει τραύματα στον ώμο και το άλλο στο πόδι, ενώ δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί εάν επρόκειτο για αποφοίτους. Οι πυροβολισμοί έπεσαν μέρα μεσημέρι, στις 12:00, εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι όλα άρχισαν από έναν καβγά μεταξύ δύο γυναικών στο πάρκινγκ, έξω από το χώρο που χρησιμοποιείται για τελετές αποφοίτησης, και στη συνέχεια ακούστηκαν περισσότεροι από πέντε πυροβολισμοί. 

«Η γιαγιά ενός φίλου μου πυροβολήθηκε στη μέση του δρόμου. Δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό», ανέφερε απόφοιτος, προσθέτοντας ότι «την πυροβόλησαν στο κεφάλι».

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε: «Ο ξάδερφος μου, είπε “μαλώνουν εκεί, ας φύγουμε”. Μετά άκουσα πυροβολισμούς».

Συνελήφθη ένας ύποπτος

Η αστυνομία της Νέας Ορλεάνης ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν ύποπτο που φέρεται να άνοιξε πυρ στο πάρκινγκ έξω από το χώρο, μόλις τελείωσε η τελετή αποφοίτησης.

Ο ύποπτος και τα θύματα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, με ασθενοφόρα της Νέας Ορλεάνης να μεταφέρουν γρήγορα τους τραυματίες σε τοπικό νοσοκομείο.