Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ φαίνεται ότι δεν ανέχεται άλλο τους εργαζόμενους της Tesla που επιλέγουν την τηλεργασία και μέσω email που έστειλε ξεκαθαρίζει ότι αυτού του είδους εργασία δεν είναι πλέον αποδεκτή και όποιος δεν συμφωνεί πρέπει να φύγει από την εταιρεία.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όποιος θέλει να κάνει απομακρυσμένη εργασία πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο το ελάχιστο 40 ώρες την εβδομάδα αλλιώς να φύγει από την Tesla».

Συνέχισε γράφοντας ότι το γραφείο «πρέπει να είναι το κτήριο της Tesla και όχι ένα απομακρυσμένο υποκατάστημα άσχετο με τα καθήκοντα εργασίας. Για παράδειγμα, δεν γίνεται να είναι υπεύθυνος ένας εργαζόμενος για τις ανθρώπινες σχέσεις του εργοστασίου Fremont, αλλά το γραφείο του να βρίσκεται σε άλλη Πολιτεία».

Το email ανέφερε επίσης ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι πρέπει να λάβουν άδεια από τον ίδιο τον Μασκ εάν δεν θέλουν να εργαστούν από το γραφείο.

Το email αυτό που στάλθηκε στους εργαζόμενους της Tesla γνωστοποιήθηκε από έναν χρήστη που δημοσίευσε ένα screenshot του email.


Μετά τη δημοσίευση αυτή όπως ήταν φυσικό ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων στο Twitter, με τους χρήστες να ρωτούν τον δισεκατομμυριούχο ποια είναι η άποψή του για τους ανθρώπους που πίστευαν ότι η εργασία από το γραφείο ήταν «μια απαρχαιωμένη έννοια».

Ο Μασκ απάντησε λέγοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει «να προσποιούνται ότι εργάζονται κάπου αλλού».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Μασκ δεν διευκρίνισε αν το screenshot από το email είναι αυθεντικό ή όχι.