Νέο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στον Λευκό Οίκο, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο γιος του ίδιου του πρόεδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ειδικότερα, διέρρευσε βίντεο με τον γιο του Τζο Μπάιντεν γυμνό και με ένα όπλο σε δωμάτιο ξενοδοχείου μαζί με μια ιερόδουλη.

Ωστόσο, προκαλεί εύλογα ερωτήματα ο χρόνος που αυτό το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς αυτήν την περίοδο έχει φουντώσει η συζήτηση για την οπλοκατοχή, εξαιτίας του πρόσφατου μακελειού στο Τέξας, όπου 19 παιδιά και 2 δάσκαλοι έχασαν τη ζωή τους.

Την ώρα που η κατάσταση με τα όπλα έχει ξεφύγει σε τρομακτικό επίπεδο στις ΗΠΑ, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί αντί να αναλογιστούν τα λάθη και να αναλάβουν δραστικά μέτρα για να μειωθεί σημαντικά η οπλοκατοχή, επιλέγουν να «ρίχνουν λάσπη» εκατέρωθεν, προκειμένου να δικαιολογήσουν την ανικανότητά τους απέναντι στην εξελισσόμενη τραγωδία.

Σε αυτό το πλαίσιο, διέρρευσε και το βίντεο προ τετραετίας που απεικονίζει τον γιο του Τζο Μπάιντεν, τον Χάντερ, να είναι γυμνός σε δωμάτιο ξενοδοχείου κρατώντας ένα όπλο.

Το βίντεο έφερε στο φως η New York Post από τη μη κερδοσκοπική ερευνητική ομάδα Marco Polo.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο πριν δημοσιευτεί το βίντεο, ο Μπάιντεν είχε ζητήσει να μπει ένας περιορισμός στην οπλοκατόχη και πλέον οι επικριτές του τον κατηγορούν για υποκρισία.

Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρον Τζόνσον επισήμανε πως «πριν προτείνει ή εγκρίνει οποιαδήποτε νέα ομοσπονδιακή νομοθεσία για τα όπλα, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να επιβάλλει τους υφιστάμενους νόμους, ανεξάρτητα από το ποιος τους παραβιάζει, ακόμα κι αν αυτό το άτομο είναι ο γιος του προέδρου.

Έχω γράψει επιστολές στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και το FBI σχετικά με το περιστατικό με το όπλο του Χάντερ που πετάχτηκε σε έναν κάδο σκουπιδιών πίσω από ένα παντοπωλείο απέναντι από ένα λύκειο στο Ντέλαγουερ», ανέφερε ο Τζόνσον, ο οποίος ερευνούσε την υπόθεση.

«Δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά δεν έχω λάβει ικανοποιητική απάντηση από αυτές τις υπηρεσίες», σημείωσε.


Τι δείχνει το βίντεο

Στο βίντεο, ο Χάντερ εμφανίζεται γυμνός να κρατά αμέριμνα ένα όπλο και να το κραδαίνει προς την πόρτα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μαζί του βρίσκεται μια ιερόδουλη.