Στην αποκάλυψη ότι οι Ρώσοι κατέστρεψαν οβιδοβόλα, άρματα μάχης και MLRS, συνολικά 51 οπλικά συστήματα των Δυτικών, κατά τον πόλεμο στην Ουκρανία, πέρασε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Σόιγκου, τις τελευταίες δέκα ημέρες της επίθεσης στην Ουκρανία, οι Ρώσοι κατέστρεψαν 51 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού που παραλήφθηκαν από το εξωτερικό.

«Τις τελευταίες δέκα ημέρες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, 51 μονάδες ξένου στρατιωτικού εξοπλισμού έχουν καταστραφεί, συμπεριλαμβανομένων 12 τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης, 21 οβιδοβόλων (howitzers) των 155 χιλιοστών, δύο MLRS (πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης) και 16 μη επανδρωμένων αεροσκαφών», δήλωσε ο Σοϊγκού σε τηλεδιάσκεψη.

 Παράλληλα, έκανε γνωστή την «κατάληψη» (τη βάφτισε «απελευθέρωση») του Σβιατογκόρσκ στην περιφέρεια του Ντονέτσκ. «Ένα σημαντικό τμήμα των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ κατά μήκος της αριστερής όχθης του Σεβέρσκι Ντονέτς, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Κράσνι Λάιμαν και Σβιατογκόρσκ, καθώς και 15 άλλων οικισμών, απελευθερώθηκε», δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας.