Την επαναφορά της προστατευτικής μάσκας για τους ταξιδιώτες συστήνουν τα CDC στις ΗΠΑ, ανεβάζοντας τον συναγερμό για την ευλογιά των πιθήκων, καθώς πλέον έχουν καταγραφεί πάνω από 1.000 κρούσματα παγκοσμίως.

Ο συναγερμός για την ευλογιά των πιθήκων ανέβηκε πλέον στο επίπεδο 2, καθώς μέσα σε έναν μήνα κρούσματα της νόσου παρατηρήθηκαν σε 29 χώρες. Το επίπεδο αυτό περιλαμβάνει συστάσεις για μέτρα προστασίας στους ταξιδιώτες, ενώ αν περάσουμε στο αμέσως επόμενο επίπεδο, αυτό θα συνοδεύεται και από σύσταση για αποφυγή των μη απαραίτητων ταξιδιών, όπως επισημαίνει το CNBC.

Ειδικότερα, από τα 1.019 κρούσματα που είχαν ανακοινωθεί μέχρι και τη Δευτέρα, η πλειοψηφία (302) είχαν εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και ακολουθούσαν η Ισπανία (198), η Πορτογαλία (153) και ο Καναδάς (80).

Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, ο ιός ενδέχεται να μεταδιδόταν στις χώρες εκτός Αφρικής δίχως να έχει εντοπιστεί, εδώ και αρκετούς μήνες, ακόμη και χρόνια.

Οι Αμερικανοί πάντως καλούνται να λαμβάνουν ενισχυμένα μέτρα προστασίας όταν ταξιδεύουν, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται – εκ νέου μετά την πανδημία – και η χρήση μάσκας.