Σοκ έχει προκληθεί στο Βερολίνο, καθώς σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, ένα όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς στο Βερολίνο την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περίπου 10 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον Μάρτιν Νταμς, εκπρόσωπο της Αστυνομίας του Βερολίνου, το περιστατικό συνέβη κοντά στη δημοφιλή εμπορική λεωφόρο Kurfuerstendamm στα δυτικά της γερμανικής πρωτεύουσας.

Όπως ανέφερε, ο ύποπτος οδηγός του οχήματος συνελήφθη, ενώ ακόμη δεν έχει καταστεί σαφές εάν το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος ή αν ο οδηγός είχε οδηγήσει σκόπιμα πάνω στο πλήθος. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, ένα άτομο έχασε τη ζωή του. Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο, όπως και η πυροσβεστική.

Αν και στην αρχή, τα γερμανικά μέσα έκαναν λόγο για περίπου 30 τραυματίες, η Bild σε νεότερη ενημέρωσή της αναφέρει πως η αστυνομία δίνει περίπου 10 τραυματίες, ενώ η Πυροσβεστική οκτώ.

Παρόμοια (;) επίθεση το 2016

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το περιστατικό το οποίο σημειώθηκε κοντά στο σημείο της φονικής επίθεσης της 19ης Δεκεμβρίου 2016. Τότε ο Άνις Άμρι, ένας Τυνήσιος αιτών άσυλο με δεσμούς με ισλαμιστικές οργανώσεις, είχε καταλάβει ένα φορτηγό, σκότωσε τον οδηγό του και το έριξε πάνω σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 11 ανθρώπους και να τραυματίσει δεκάδες άλλους.

Ο δράστης είχε κλέψει το φορτηγό νωρίτερα την ίδια μέρα αφού είχε σκοτώσει το Πολωνό οδηγό του. 
Τέσσερις μέρες αργότερα σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με Ιταλούς αστυνομικούς, που προσπάθησαν να του κάνουν έλεγχο, στο σιδηροδρομικό σταθμό, στην περιοχή Sesto San Giovanni, στο Μιλάνο. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει τότε το Ισλαμικό Κράτος.