Ένας ένοπλος άνδρας εισέβαλλε σε εργοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή Σμίθσμπουργκ, στο Μέριλαντ των ΗΠΑ ανοίγοντας πυρ εναντίον εργαζομένων. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν o ένοπλος εισέβαλε σε μια μονάδα παραγωγής στο δυτικό Μέριλαντ των ΗΠΑ το απόγευμα της Πέμπτης και άνοιξε πυρ εναντίον εργαζομένων, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι σφαίρες του ενόπλου χτύπησαν αρκετά άτομα, ενώ προς το παρόν δεν διευκρινίζεται η σοβαρότητα της κατάστασης των τραυματιών. 

Οι αρχές συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος είναι ζωντανός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, δήλωσαν αξιωματούχοι, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για την κατάστασή του.

«Στις 9 Ιουνίου 2022, περίπου στις 2:30 μ.μ. το Γραφείο Σερίφη της Ουάσινγκτον απάντησε στην Columbia Machine Inc., 12912 Bikle Road, Smithsburg, MD, για αναφορές ενεργού σκοπευτή.

Media Release: On June 9, 2022, at approximately 2:30 PM, the Washington County Sheriff’s Office responded to Columbia...

Δημοσιεύτηκε από Washington County Sheriff's Office, Maryland στις Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022

Μονάδες ανταποκρίθηκαν άμεσα και εντόπισαν 4 θύματα, εκ των οποίων 3 απεβίωσαν στο σημείο και ένα τραυματίστηκε σοβαρά. Ο ύποπτος διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος πριν την άφιξη των αστυνομικών. Η περιγραφή του κυκλοφόρησε γρήγορα σε επιπλέον μονάδες που ανταποκρίθηκαν και η Πολιτειακή Αστυνομία του Μέριλαντ εντόπισε το όχημα του στην περιοχή Maplesville Road και Mount Aetna Road, ανταλλάχθηκαν πυροβολισμοί μεταξύ του υπόπτου και ενός αστυνόμου. Και οι δύο τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν για ιατρική περίθαλψη», αναφέρει στο Facebook το γραφείο του σερίφη της κομητείας της Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα πάντα με τις τοπικές αρχές, ο ένοπλος πλέον δεν αποτελεί κίνδυνο.