Στα κατεχόμενα της Κύπρου πραγματοποιεί επίσκεψη από το βράδυ του Σαββάτου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπου και αναμένεται να συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, καθώς και εκπρόσωπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Ειδικότερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συναντηθεί το πρωί της Δευτέρας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, τον «πρωθυπουργό» Ουνάλ Ούστελ, τον «υπουργό Εξωτερικών», τους εκπροσώπους της «κυβέρνησης» και εκπροσώπους οργανώσεων.

Στις 13.30 Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Ερσίν Τατάρ θα παραχωρήσουν από κοινού συνέντευξη Τύπου.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω της συνολικής εμπρηστικής ρητορικής της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, καθώς και της οργής για την έκθεση-«ράπισμα» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη στάση της έναντι Αθήνας και Λευκωσίας.

«Οι αβάσιμοι ισχυρισμοί στην έκθεση για αμφισβήτηση της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας δεν ωφελούν», είχε αναφέρει στην απάντησή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Επομένως, οι αβάσιμες απόψεις στην έκθεση περί δημοκρατίας, κράτους Δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με τη χώρα μας και οι στενόμυαλες προσπάθειες ενός ή δύο μελών της ΕΕ για το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό, μάς είναι άχρηστες», υπογράμμισε.